Naturistbad

Nakenbad är handlingen att bada naken, utan badkläder eller annan beklädnad. Ordet "nakenbad" används för bad utomhus eller i badhus och simhallar, sällan om bad i badkar och dusch inomhus eller bastubad; där har det alltid varit underförstått att det sker i nakenhet.

Nakenbad är även benämning på en badplats som ar avsedd för nakenbadande. Ett nakenbad kan vara uppdelat i dam- respektive herrbad, eller gemensamt för båda könen. I det senare fallet används ofta ordet "naturistbad". En plats för nakenbad kan vara "officiell" och skyltad som nakenbad/naturistbad av exempelvis en kommun eller markägare. Den kan också vara "spontant" tillkommen.

Ordet fribad lanserades under 1970-talet för en badplats där det var fritt att bada med eller utan badkläder, men slog inte igenom.

Det finns inget förbud mot att bada naken på en helt vanlig badplats i Sverige. Och det finns heller inget tvång att bada naken på ett skyltat nakenbad. Många inomhusbad/simhallar erbjuder tider med nakenbad, ibland könsuppdelat och ibland gemensamt. I det senare fallet då vanligen arrangerat av en naturistförening eller en oberoende grupp nakenbadare.

Nakenbadare kallar (skämtsamt) dem som badar med badkläder för textilare.

Källa Wikipedia

Antal intressepunkter 12 st

Visa intressepunkter

Antal intressepunkter inklusive underkategorier 12 st

Skicka till

Välj metod:

 • Direktnedladdning

  Du måste vara inloggad för att ladda ner en kategori

  • Logga in

   Logga in
  • Inte medlem?

   Koordinater.se är en kostnadsfri tjänst. Vad väntar du på:

   Bli medlem och börja ladda ner intressepunkter

    

 

Hitta Naturistbad i våra kommuner

Visa alla badplatser

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se