Upptäck Sverige i sommar

 2020-05-28
Upptäck Sverige i sommar

Varför åka utomlands när nästan allt finns så nära? Svemester och hemester har under åren ökat i popularitet då det är mer klimatsmart, snällare mot plånboken och minst lika upplevelserikt. En fördel med att semestra i Sverige är att det inte behöver kosta så mycket. Naturupplevelser och friluftsaktiviteter är oftast gratis och du behöver inte åka jättelångt för att hitta på något spännande. Upplev midnattssolen, spana efter älgar, cykla dressin eller besök någon av de världskända restaurangerna.  Det finns mycket att upptäcka på hemmaplan.

Funderar du på att spendera din semester i Sverige bör du börja planera redan nu, så att du kan njuta fullt ut av din svemester. Försök att få ordning på semesterkassan i god tid så att du kan göra det du vill under ledigheten. Se också över din privatekonomi och skapa en hållbar budget så att du inte behöver oroa dig för ekonomin mitt i semestern. Vill du ha fler matnyttiga råd kring hur du kan tänka kring din ekonomi inför semestern hittar du det här.

Ta nu tillfället i akt och planera en upplevelserik svemester som är lite snällare mot plånboken och gynnsam för den svenska turismbranschen. Nedan hittar du fem tips på hur du kan spendera din svemester.

Fem svemestertips

Utforska ditt närområde

Man kan bo på ett ställe i flera år men ändå inte upptäcka riktigt allt. Ta del av din stads eller ditt läns historia, njut av naturen runt hörnet, se lokal konst eller prova på nya upplevelser tillsammans med familjen. Du kan också passa på att besöka en stad som du aldrig besökt tidigare.

Upplev den svenska campingen

Att campa är en gammal storfavorit bland oss svenskar, och kanske är det därför hela landet är fullt av campingplatser. Bo bland vidsträckta stränder ena dagen och trolska skogar den andra. Oavsett om du föredrar att bo i en stuga tillsammans med familjen, i husvagn eller i husbil på en femstjärnig campinganläggning, eller i ett tält vid sjön, finns det något för dig.

Checka in på ett annorlunda boende

Klättrar du på väggarna och behöver komma ifrån ditt eget hem ett tag kan du checka in några nätter på hotell. Runt om i Sverige kan du hitta flera coola och unika boendealternativ. Passa på att spendera några nätter bland trädkronorna och låt vinden vagga dig till sömns, eller på havet och vakna i takt med vågornas kluckande. Du kan också ta med barnen och checka in i en trolsk stubbe och bo som Rumpnissarna.

Delta i olika utomhusaktiviteter

Att hitta på något tillsammans utomhus är aldrig fel och utbudet av olika utomhusaktiviteter är enormt. Paddla längs den bohuslänska kusten och se sälar sola på klipporna, ta en cykeltur bland blommande åkrar eller pröva fiskelyckan i någon av Sveriges alla sjöar. Boka in ett äventyr hos en arrangör eller ge dig ut i naturen på egen hand.

Upptäck Sverige till fots

Det fantastiska med att vandra är att du kan göra det i princip var som helst och det är lätt att hålla avstånd. Ta en tur i fjällen, längs kusten, i skogen, intill åkrar eller nära storstadens brus. Det enda du behöver är sunt förnuft, ett par sköna skor och en god matsäck.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se