Upplevelser i Göteborg under mellandagarna

 2022-12-29
Upplevelser i Göteborg under mellandagarna

Hur spenderar man en julhelg i Göteborg på bästa sätt? I den här artikeln ger vi dig tips på tre spännande upplevelser och aktiviteter.

Mellandagarna tenderar att präglas av lugn och avslappning, men för den som vill ut och uppleva Göteborgs vinterlandskap finns flertalet nöjen, sevärdheter och aktiviteter att välja bland.

Stadens kärna är fyllt av mysiga områden, gator och gränder där du kan stanna till för en fika eller lunch. Under julhelgen kan det också vara ett nöje att bara promenera runt och titta på juldekorationer såsom den stora granen på Gustaf Adolfs torg. Därtill finns flertalet museer du kan göra ett stopp på. Oavsett om du är intresserad av konst, djur och natur eller gamla flygplan finns något för dig.

Upplevelsepresenter att ge bort

Även för dig som är ute efter något mindre alldagligt finns gott om alternativ i staden. På Happy-day.se finns en egen kategori med upplevelser i Göteborg. Dessa kan du antingen avnjuta själv, eller ge bort i en upplevelsepresent till någon du tycker om. Upplevelsepresenter är en av många uppskattad julklapp att få, då den är personlig och innehåller något man kan göra tillsammans.

Bland upplevelserna i Göteborg kan man hitta allt från sportbildskörning på bana till skärmflygning med en häftig utsikt. Dessa aktiviteter kan vara bäst att uppleva längre in på 2023, när våren slagit till, men i vinterkylan kan det vara mer lockande med inomhusaktiviteter. Så vilka är de bästa inomhusupplevelserna staden har att erbjuda? Nedan går vi igenom tre av dem.

Escape Room

Mysterier och gåtor är något som intresserar de allra flesta, och i ett Escape Room får du uppleva dem från första parkett – och dessutom lösa dem på egen hand. Här stängs du och dina medspelare in i en cell med ett specifikt tema. Exempelvis finns ett rum där ni ska genomföra en stöt på ett casino och ett annat där ni blivit oskyldigt dömda för ett brott och ska bevisa er oskuld. För att klara av rummen behöver ni hitta ledtrådarna som finns utplacerade, använda er samlade tankekraft och sätta ihop ledtrådarna till ett svar.

Escape Room i Göteborg hittar du i Majorna, alltså inte särskilt långt bort om du befinner dig i stadens centrala delar. Detta är en perfekt aktivitet för såväl kompisgänget som familjen. Rekommenderad yngsta ålder är 12 år.

Ginprovning

I mellandagarna är sannolikheten hög att du fått nog av julöl och glögg. Då kan det vara läge att bryta av med något annat, såsom att lära sig allt om gin. Inte långt ifrån Gamla Ullevi hittar du en liten röd stuga, där du kan kliva in och uppleva en ginprovning i hög klass.

Ni är ett litet sällskap som får smaka på flertalet sorters gin, och lära er om dess bakgrundshistoria och karaktär av en kunnig sommelier. Det bjuds dessutom på tilltugg under provningen. För denna upplevelse måste du vara minst 20 år gammal.

Smyckeskurs

Nyår ligger runt hörnet och kanske har du redan börjat stressa över vad du ska ha på dig på festen. Fina smycken kan lyfta vilken outfit som helst, särskilt om du tillverkat dem själv. I de gamla kulturkvarteren Kronhusbodarna kan du gå en smyckeskurs där du får lära dig om flertalet tillverkningsmetoder, och såklart praktisera dem. Kursen leds av en erfaren silversmed som guidar dig till hur man tillverkar ett smycke. Idéerna och själva skapandet står du dock själv för, så bara kreativiteten kan sätta stopp.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se