Underhållning och avkoppling i fokus på sommarsemestern

 2022-06-23
Underhållning och avkoppling i fokus på sommarsemestern

Semestern är bara några veckor bort för tiotusentals längtandes svenskar. Många har redan gått på sin semester medan det också finns en hel del som har valt att lägga sin semester först under augusti. Oavsett när på sommaren som man har valt att ha sin semester så finns det ett par saker som står i huvudfokus för oss flesta svenskar, nämligen avkoppling och att ha roligt med nära och kära.

 

En önskan om sol och värme på semestern finns såklart hos de flesta svenskar, särskilt då vi lever i ett land som ser en hel del snö, kyla och mörker under en stor del av årets månader. Vill man vara helt övertygad om att få sol, bad och värme så kan det för många vara lockande att boka en härlig charterresa till Mallorca eller Kanarieöarna. Medan många andra nöjer sig med att vara kvar på hemmaplan och acceptera det väder som än blir.

 

För många som väljer att semestra i Sverige även i år så lockar det ofta med att besöka en stuga på landet eller att ta med sig familjen och husvagnen och åka iväg på campingsemester. Att komma bort från den normala vardagen och inte så sällan bort för en stund från stadens liv och rörelse kan också vara något som många ser fram emot under sin semester.

 

Semestertipsen du inte kan vara utan

För alla er som ännu inte har bestämt er för hur ni ska spendera er sommarsemester så kommer här några riktigt bra tips som tar semestern till helt nya höjder.

 

  1. Att koppla av själv eller med andra är något som hör sommaren till och som gör att vi alla kan ladda om batterierna inför den långa hösten och den kommande vintern. Spänn upp hängmattan eller hammocken och spela på ett nytt casino, läs en bra bok, lyssna på podd, eller bara lägg dig och avnjut något kallt och gott att dricka.

 

  1. Sommaren är tiden när vi alla vill passa på att vara ute så mycket som vi bara kan. Långa grillkvällar med familjen och vännerna är alltid ett säkert kort som går hem för både stora som små. Vill man dock göra det än mera speciellt och byta miljö för en stund, kan man packa ner något gott att äta och dricka och ta cyklarna och sticka iväg på en mysig picnic någonstans. En picnic kan aldrig bli fel och funkar precis lika bra för den stora familjen som för kärleksparet.

 

  1. Kubb, crocket och boulé är alla roliga sällskapsspel som är lika enkelt och roligt för alla åldrar att spela och som även gör att man umgås tillsammans.

 

  1. Bada, bada, bada. Det behöver inte vara strålande solsken och +30 grader för att man ska kunna åka iväg och bada. Även om vi vuxna gärna vill att det kanske ska vara riktigt soligt och varmt för ett dopp i det blå så är våra barn inte lika kinkiga, det är få saker som gör barnen så glada som att åka iväg och bada.

 

  1. Hyr kanot, kajak eller paddleboard. Även detta är aktiviteter som inte kostar många slantar och som de flesta åldrar kan vara med på. Varför inte ta med god mat, rejält med myggmedel, regnkläder (ja det kan regna i Sverige ibland) och tältet och stanna borta över natten någonstans?

 

  1. Sverige är ett fantastiskt land med fullt av sevärdheter. Om man bara har viljan och fantasin finns det oändligt mycket att uppleva i vårt avlånga land. Du behöver inte leta länge för att hitta mängder av tips på sevärdheter i Sverige som du kan besöka under sommarsemestern.

 

  1. Ok, låt oss vara ärliga, det har hänt tidigare och kan tyvärr hända igen att det kan regna bort en hel sommarsemester. Detta är såklart inte trevligt för fem öre, särskilt inte om det är sol, bad och värme som man är ute efter. En snabb resa till Spanien eller något annat solsäkert land finns alltid som ett hett alternativ för att säkra upp den där efterlängtade värmen åtminstone för någon vecka eller två framåt.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se