The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

 2020-12-20
The Steam Hotel
The Steam Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, precis intill Mälaren. Hotellet ligger i det gamla ångkraftverket som tidigare producerade energi till stora delar av Sverige. Nyligen valde personerna bakom The Steam Hotel att ta vara på den unika byggnaden och skapa en ny energiförsörjare – denna gång för att hjälpa individer kraftsamla och få ny energi.

The Steam Hotel är ett 18 våningar högt kulturminnesmärkt hus som har kvar stora delar av det gamla ångkraftverket, vilket ger en rå och klassisk känsla för hotellbesökarna. Totalt finns 227 hotellrum i industriell stil där sten, metall och betong varvas med modernare material och inredningsdetaljer. Hotellet kan beskrivas som ett modernt hotell i gammal förpackning – det är här nytt och gammalt möts.

Vad erbjuder The Steam Hotel?


Hotellets reception är öppen dygnet runt och hotellet erbjuder även tvättjänster, bagageförvaring och gratis frukostbuffé för hotellgästerna. De 227 rökfria hotellrummen städas varje dag, har eget badrum, tv, hårtork, gratis toalettartiklar samt wi-fi.

Ett hotell ska vara en frizon från stress och måsten, och skänka ett lugn till besökaren. Detta är något The Steam Hotel i Västerås tagit på allvar. För den som verkligen vill samla nya krafter och unna sig själv erbjuder hotellet en hel spavåning innehållande ångspa, inomhuspool, vinterträdgård samt takterass med utomhuspool. För den som vill träna bort lite stress finns även ett gym på spavåningen.

När hungern slår till finns inte en, utan två restauranger som erbjuder hotellbesökarna utsökt mat med fokus på lokala råvaror. Maten serveras naturligtvis i de vackra miljöerna som tidigare fungerade som ångkraftverk. Kvällen kan sedermera avrundas i hotellets bar med en god drink eller två.

Hotellet välkomnar även större sällskap och arrangerar konferenser på upp till 450 personer. På grund av rådande pandemi kan naturligtvis inte så stora folkmängder samlas, men The Steam Hotel har noga utarbetade rutiner så alla besökare ska kunna hålla avstånd till varandra och känna sig trygga.

Närhet både till natur och storstad


The Steam Hotel har ett fantastiskt läge som erbjuder utsikt över Mälaren. Ett flertal sevärdheter samt Västerås centrum ligger också bara några stenkast från hotellet. Äventyrsbadet Kokpunkten, som är Sveriges enda actionbad, ligger endast fem minuter från The Steam Hotel, och Västerås konserthus, Science Park, konstmuseum, slott och hamn ligger alla bara en 20 minuters promenad bort.

För den som verkligen vill känna på storstadspulsen finns även goda buss- och tågförbindelser från Västerås till Stockholm. Färden tar omkring 1,5 timme med tåg eller buss. Med bil tar man sig till huvudstaden på drygt en timme.

Relaterade artiklar

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Sveriges 10 största städer 2020

Sveriges 10 största städer 2020

Vet du vilka Sveriges största städer är? Du kan säkert räkna upp dem hyffsat bra, men vet du ordningen och ungefär hur måna som bor där? 

Sveriges 10 största städer 2020

Bästa boendet vid Ullared

Bästa boendet vid Ullared

Ullared är mest känt för det stora, gula varuhuset Gekås som till och med har en egen tv-serie. 

Bästa boendet vid Ullared

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se