Sveriges bästa platser för fotografering!

 2023-07-25
Sveriges bästa platser för fotografering

Sverige har många vackra platser med en hänförande natur med allt ifrån fjälltoppar till vattenfall. Men vilka platser är de bästa för fotografering i naturen och vart i Sverige ligger dem? Vi har listat Sveriges bästa platser för fotografering!

Ore skogsrike, Dalarna

Tycker du om att ta bilder i några av landets täta skogar är Ore skogsrike i Dalarna en plats du måste besöka. Här finns nämligen ovanligt stora urskogsområden där Ore skogsrike är en av de största och sista naturskogsområdena.

För att få de bästa bilderna bör du spendera några dagar i området och tälta runt Tansen sjön för att upptäcka naturen omkring i jakten på den bästa bilden.

Smögen, Bohuslän

Smögen är en ö och ort i Bohuslän där hus och annan bebyggelse har beskrivits som en av världens vackraste platser. Under sommarsäsongen lockas semesterfirare och seglare till Smögenbryggan, som kanske är den mest utmärkande platsen på ön. Träbryggan är cirka 600 meter lång och har mysiga små hanverksbutiker, restauranger och caféer att besöka.

Vad som gör denna plats till en sådan fotovänlig destination är på grund av bryggans färgglada trähus som vilar mot några av öns klippor. Att fotografera besökare som sitter längs bryggkanten ger den perfekta bilden av svensk sommar och är en ren skärgårdsdröm.

Fårö, Gotland

Det finns ingen annan plats i Sverige som Fårö på Gotland. Detta är Sveriges största raukområde och oavsett väder eller årstid kan du få fram både dramatiska och kreativa bilder på Fårö. Platsen har över 100 raukar och den enda plats i Sverige med denna natur, vilket gör den unik i sitt slag.

Populära tider på dygnet att besöka Fårö för fotografier är när solen går upp bakom horisonten eller vid solnedgång då du kan få fram både skuggor och klara färger från platsen.

Flatruet, Jämtland

Det är någonting speciellt med den svenska vildmarken som passar allt ifrån dagsutflykter till längre vandringar. På Flatruet som är ett lågfjäll i den jämtländska naturen har du goda chanser att se och fotografera både renar och ovanliga fågelarter som trivs i området.

Flatruet är även känt för att ha Sveriges högst belägna väg som kallas för Flatruetvägen på hela 975 meter över havet. Härifrån har du fantastiska vyer över fjällen i Härjedalen för den som är ute efter natursköna bilder från en av Sveriges bästa sidor.

Torups bokskog, Skåne

För den som befinner sig söderut i landet är Torups bokskog en vacker plats att promenera i och upptäcka. Skogen kallas även för Bokskogen och har utsetts av Världsnaturfonden till den vackraste platsen i Skåne. Skogen är otroligt populär för friluftsmänniskor som vill vandra och fotografera i den 340 hektar stora skogen.

Ett av de mest populära motiven för fotografier i skogen är ett gammalt renässansslott med en intilliggande slottsträdgård med en grönskande skog runt omkring. Kom gärna hit tidigt på morgonen för att få fram den mest drömmiga bilden i naturligt och mjukt ljus. 

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se