Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

 2023-07-25
Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

I vårt avlånga land finns det otaliga vackra platser att upptäcka, och vad kan vara bättre än att göra det tillsammans med familjen på en avkopplande campingsemester? Från skärgården i öst till fjällvärlden i väst, erbjuder Sverige en mängd campingplatser som passar för såväl små som stora äventyrare. Denna artikel ger en översikt över några av de bästa campingplatserna i Sverige som är särskilt lämpade för familjer.

Naturparadiset på Öland

Öland, med sina lummiga ängar och kalkstenshällar, är en favoritdestination för många semesterfirare. Böda Camping, belägen på öns norra udde, erbjuder en underbar sandstrand och aktiviteter för hela familjen. Det finns även möjlighet att uppleva Ölands unika natur och kultur, med bland annat Solliden Slott och Borgholms Slottsruin i närheten.

Lek och äventyr i Värmland

Värmland, med sina djupa skogar och glittrande sjöar, är som skapt för campingliv. Sommarviks camping ligger vackert vid Årjäng, nära norska gränsen, och bjuder på både lekpark, minigolf och härliga badplatser. För den äventyrslystne finns det även möjlighet att hyra kanot eller cykel för att utforska omgivningen.

Fjällnära upplevelser i Jämtland

För de som drömmer om fjälluft och vandringsturer är Jämtland en utmärkt destination. Campingplatsen Ramundberget erbjuder både närhet till fjällvärlden och aktiviteter anpassade för barn. Här kan familjen ta dagsturer ut i fjällen, besöka Fjällmuseet eller bara njuta av den friska luften.

Skånska charm i Åhus

För den som längtar efter salta bad och sand mellan tårna är Åhus i Skåne ett perfekt resmål. Åhus Seaside camping ligger precis vid havet och erbjuder en lång, barnvänlig sandstrand. I närheten av campingplatsen finns även möjlighet att prova på glass från det berömda Åhus Glasscafé eller ta en tur till Kristianstads Vattenrike.

Magi i Dalarna

Dalarna, med sina röda stugor och traditionsrika kultur, är en svensk klassiker. Leksands Sommarland är inte bara en rolig nöjespark, utan även en campingplats som är perfekt för barnfamiljer. Här kan man kombinera dagar fyllda med karuseller och vattenrutschkanor med mysiga grillkvällar vid tältet.

Västkustens pärlor i Bohuslän

Det är svårt att motstå lockelsen av Bohusläns klippiga kust och salta bad. Smögens Camping erbjuder en fantastisk utsikt över havet och närhet till både Smögenbryggan och Kungshamn. För den som vill prova på kräftfiske eller bara njuta av solnedgången är detta ett utmärkt val.

Avslutning

Sverige erbjuder en rikedom av campingplatser som passar alla smaker och behov. Oavsett om man drömmer om fjällvandringar, salta bad eller skogspromenader, finns det en perfekt campingplats för varje familj. Genom att campa får man möjlighet att komma nära naturen, upptäcka nya platser och skapa minnen för livet tillsammans med sina nära och kära.

Relaterade artiklar

Hur lång är Ölandsbron?

Hur lång är Ölandsbron?

Svaret är att bron har en längd av… 

Hur lång är Ölandsbron?

Hitta Ölands bästa vandrarhem

Hitta Ölands bästa vandrarhem 2020

Öland är ett populärt resmål för de som vill semestra på hemmaplan. Här finns det mängder med saker att göra, sevärdheter att uppleva och natura att utforska. 

Hitta Ölands bästa vandrarhem 2020

Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva. 

Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se