Spendera dagen på Göteborgs skärgård

 2020-07-23

Ofta söker vi oss utomlands för att få känna på kustens saltvatten, smaka färskt fångad fisk, bada bland klippor och njuta av solen. Allt detta kan vi förstås göra på Göteborgs skärgård. Där finns också guidade turer och möjligheten att ta båten över till ett gäng charmiga öar.

Södra öarna

På västkusten ligger Göteborgs skärgård som är känt för sina läckerheter på kusten. De södra öarna, med bland annat Brännö som den folkkäre artisten Håkan Hellström sjunger om, har allt du kan önska dig. Från mysiga restauranger och luckor med lokalfångad fisk och räkor, till varma klippor och bad. Framförallt har Vrångö fått ett gott rykte för deras färska räkor.

 

Det är dessutom väldigt enkelt att ta sig södra öarna. De som åker kollektivt tar vagnen till Saltholmen där man sen kan hoppa på båten, som kör till de olika öarna, lämnar av och plockar upp resenärer. Alternativen är många, och underbara allihopa.

Vandra i Evert Taubes fotsteg

En annan legendarisk svensk låtskrivare som förknippas med Göteborgs skärgård är vissångaren Evert Taube. Han växte upp ute på Vinga och vill du få en större inblick i hur han hade det, så kan du själv bege dig dit. Väl på plats kan du också ta tillfället i akt och åka på sälsafari. Du kan också se ifall du har någon vidare lycka som fiskare; inte minst kan du ge dig ut för att fånga krabba, hummer och makrill. Blir det mer göteborgskt än så här?

Drick öarnas exklusiva öl

Den senaste tiden har öarna på Göteborgs skärgård fått ett rykte för deras lokala öl. Det var reklamaren Mats Hansson på Hönö som för sex år sedan startade upp det idag berömda Hönöbryggeriet, som har massvis med goda öler för öns besökare. Det finns allt från traditionell lager till Indian Pale Ale, American Pale Ale och, förstås, säsongsbaserade varianter.

Dyrt semestra i Sverige

Att semestra hemma i Sverige är jämfört med många andra platser inom Europa dyrt.

Jämfört med att åka till många länder vid Medelhavet blir en hemester ofta dyrare trots att man inte behöver flygbiljetter.

 

Men det kan ändå vara värt att spendera de där extra kronorna just på hemmaplan för att verkligen kunna uppskatta vårt vackra avlånga land. Platser som Göteborgs skärgård är riktiga pärlor som inte går att hitta på många andra ställen i världen.

 

Börja spara i tid eller låna pengar

För att få råd så är det bästa naturligtvis om man börjar spara inför sin sommarsemester i god tid, gärna ett år innan. För alla är det dock inte en möjlighet, eller så har man inte disciplinen att lägga undan pengar. Ett sätt att få pengar till semestern är då att ta ett privatlån.

 

Förenklat blir det då som att man lånar från sina framtida inkomster. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Som till exempel en semester ute i skärgården. För att slippa betala mer än nödvändigt i ränta och avgifter för lånet kan man använda sig av tjänster som Privatlån.com. Där kan man jämföra långivares erbjudanden och välja det alternativ som är bäst. 

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se