Smarta sätt att öka värdet på sitt hus

 2021-07-23
Smarta sätt att öka värdet på sitt hus

Hundratusentals svenskar går i planer för att köpa hus eller att renovera sitt befintliga hus. Intresset för husköp och renoveringar är alltid som störst under april och maj månad men där intresset såklart även är stort under de nuvarande varma sommarmånaderna.

Oavsett om man precis har köpt ett helt nytt hus eller om man funderar på att renovera sitt befintliga hus så finns det också en hel del saker att tänka på och som även kan öka värdet på huset precis som det även kan göra det mera bekvämt att bo i.

Att exempelvis investera i ett mycket bra Soltak SunRoof är också något som varje klok husägare bör fundera starkt på. Soltaket ersätter husets vanliga tak och omvandlar sedan solljuset till den elektricitet som huset behöver.

Med ett soltak så får ditt hushåll helt enkelt det elektricitetsbehov som behövs samtidigt som man även ökar värdet på sitt hus vid en eventuell framtida försäljning. En bonus som man även får på köpet när man investerar i ett soltak är att detta också är ett mycket klimatsmart köp som verkar bra för vår miljö.

Ytterligare saker som ökar husets värde

Utöver en klok investering i ett soltak så finns det även en mängd andra saker som dels ökar bekvämligheten och trivseln i huset precis som det även ökar husets värde.

Om man inte har möjlighet att renovera hela sitt hus så kanske man även hamnar i ett läge där man måste välja vilka rum som ska prioriteras vid en eventuell renovering. Att lägga krutet på att uppdatera husets kök- och badrum är alltid en klok investering.

Att byta värmekälla i huset kan också visa sig att vara ett smart val. En studie som Booli.se gjorde tidigare visade exempelvis att en bergvärmepump kan öka husets värde med så mycket som upp till hela 11 %.

Har man möjlighet att skapa ytterligare något sovrum i sitt boende så är detta också något som alltid värdesätts av köparna precis som det också ökar husets värde.

Skulle man till och med ha möjlighet att skapa en egen privat ingång och eget boende exempelvis i källaren eller i sitt garage så kan det extra boendet hyras ut och på så vis också ge en bra extra månadsinkomst samtidigt som det dessutom ökar husets värde vid en eventuell försäljning. Att installera en kamin i huset ger dels en ökad mysfaktor precis som det också ger huset en extra värmekälla, även detta kan ge ett visst ökat värde.

Även större investeringar som att bygga ett garage eller en pool är också saker som alltid ökar bekvämligheten precis som det också ökar husets värde.


 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se