Skidåkning och boende i Lofsdalen

 2022-10-03
Skidåkning och boende i Lofsdalen

Lofsdalen är en väldigt populär skidort som ligger i Härjedalen, Jämtland. Detta är en skidort många åker till varje år och som erbjuder mängder av bra skidåkning och varierade backar. Det lämpar sig perfekt både för dig med barn eller som åker med din partner eller ett gäng vänner.

Att planera vart du ska bo och vilka aktiviteter du kan utföra under din vistelse är dock inte alltid det enklaste. Här listar vi några av våra favoriter och även en populär dagsutflykt om du vill spendera dagen någon annanstans än i skidbacken!

Boende i Lofsdalen

När du väl har bestämt datum och hur sällskapet ska se ut så är det dags att börja kika runt på ett passande boende. Det finns flera resebyråer som erbjuder skidpaket. Men för en mer skräddarsydd vistelse så är det alltid kul att få välja boendet på egen hand.

Lite extra mysig stämning får du också om du väljer att boka en stuga. Jämför olika alternativ och passa på att boka när det finns något typ av erbjudande som du kan använda dig av. Detta kan hjälpa dig att spara en rejäl slant under din vistelse. Kolla här för att se vilka olika stugor som finns tillgängliga.

Vad erbjuder Lofsdalen?

Så hur kommer det sig att just Lofsdalen är så populärt? Framförallt är det en skiddestination dit alla kan åka. Det spelar ingen roll hur avancerad åkning du gillar eller hur mycket erfarenhet du har. Under delar av säsongen så har du också möjlighet att testa på kvällsskidåkning och verkligen ta del av naturen vid sin kanske allra vackraste tidpunkt under dygnet.

Med 25 nedfarter och särskilda barnområden finns det någonting för alla åldrar. Utöver detta finns här också längskidspår på en sträcka om 122 kilometer för dig som gillar att åka plant, men ändå vill kunna njuta av den vackra omgivningen.

En av Sveriges bästa skiduthyrning

Ett stort problem som många inbitna skidåkare brukar stöta på är en skiduthyrning på plats som krånglar.

Men Lofsdalen har vid många tillfällen fått väldigt goda recensioner om just sin skiduthyrning. Denna är väldigt organiserad och du har möjlighet att låna all ifrån skidor till stavar och hjälmar. Alla skidor hyrs ut nyslipade och underhållna för att du ska få den allra bästa skidupplevelsen.

Skipass och kostnader

En annan utmärkande sak med Lofsdalen är att de erbjuder prisvärda skipass så att hela familjer kan åka utan att det kostar skjortan. Du har möjlighet att köpa flera olika typer av liftkort och därmed endast betala för det som du faktiskt använder.

Så när kan man åka till Lofsdalen?

Om du är sugen på att testa på en ny skidort för denna säsongen så kan vi inte rekommendera Lofsdalen nog. Säsongspremiären går av stapeln den 16 december 2022 och säsongsavslutningen är sedan den 16 april 2023.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se