Saker att se och göra i Visby

 2022-01-30
Se och göra i Visby

Visby är en mycket vacker stad och en plats som många väljer att besöka på somrarna. Har du haft tankarna på vad det finns att göra i Visby? Som sagt så är Visby en mycket vacker och välbevarad stad som har varit med på världsarvlistan sedan år 1995. Det är en självklar plats att besöka på ön Gotland och det är bäst att utforska staden till fots för att kunna se alla sevärdheter. Vad finns det då att se och göra i Visby?

Gå längs ringmuren

Många känner nog till den väldigt populära och gamla sevärdheten Ringmuren som sträcker sig hela 3,6 kilometer runt Visbys innerstad. Bygget av denna mur påbörjades redan på 1100-talet och står kvar än idag. Denna mur har bidragit till att Visby idag är ett världsarv.

Längs med denna mur både på insidan och utsidan så erbjuds en massa olika fina saker att se. Ingen resa blir komplett i Visby utan att ha sett den sevärda ringmuren!

Gå runt i den botaniska trädgården

När du väl är i Visby så borde du verkligen se till att ta en promenad genom den otroligt fina botaniska trädgården. Denna trädgård har funnits i över 150 år och ligger skyddad bakom ringmuren. I den botaniska trädgården finns det mycket att se, trädgården har ett mikroklimat och är ett hem till hela 2000 olika arter av träd, buskar och blommor från hela vida världen.

Det är verkligen en supermysig plats i staden där du verkligen kan varva ner och njuta utav den fina omgivningen.

Booking.com

Besök S:t Maria domkyrka

Något som du heller kanske inte vill missa är S:t Maria domkyrka som funnits ända sedan år 1225 och är en utav stadens äldsta byggnader och den enda bevarade kyrkan i hela staden. Det är helt klart värt ett besök för dig som är mycket intresserad utav historia och religion.

Ta en lunch med en kall dryck på Vinäger

Vinäger är ett mycket klassiskt lunchställe i Visby som ligger på en gammal innergård mitt i staden. Här får du dig en mycket exklusiv känsla på grund av det fina vita golvet, de lyxiga kuddarna, fontänen som står i mitten och Dj:n som spelar skön musik. Detta är ett perfekt val av lunchställe för dig som gillar storstadspulsen.

Gå på en shoppingrunda

Om du råkar bli sugen på att shoppa i Visby så är det bara att ta dig en liten blick över axeln. I Visby så finns det många affärer och på sommaren så rear de även ut jättemycket på många olika ställen - allt ifrån kläder till heminredning.

Åk på en dagsutflykt till Lummelundagrottan

Lummelundagrottan är en grotta som är hela 400 miljoner år gammal och går ännu idag att utforska via guidade turer. På denna tur får du lära dig om grottan, hur droppstenarna bildades och hur den upptäcktes. Det är inte bara en riktigt häftig sevärdhet utan även något som ger dig en hel del ny kunskap.

Vid denna grotta finns även ett café och en mycket trevlig naturstig där du kan ta dig en mysig promenad. Om du bokat en resa till Visby så är denna coola grotta något som du absolut inte vill missa!

Relaterade artiklar

Orter på Gotland

Orter på Gotland

Gotland, en ö full av historia, kultur och naturskönhet, är en fascinerande del av Sverige. 

Orter på Gotland

7 aktiviteter att göra på hösten

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Sverige kryllar av spännande och givande aktiviteter under hösten för hela familjen. 

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Sveriges finaste städer

Sveriges finaste städer

De flesta svenskar tycker vanligtvis att deras hemstad är den vackraste i landet. Men det beror inte alltid på att staden verkligen är den finaste. 

Sveriges finaste städer

Hitta boende i Visby

Hitta boende i Visby - hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Visby - hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

5 fina svenska badplatser

5 fina svenska badplatser

Sverige har ett väldigt vackert och varierat landskap, vilket gör att du kan hitta mysiga och gemytliga badplatser runt om i hela landet. Norr som söder. 

5 fina svenska badplatser

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se