Recension av Biltema

 2021-02-26
Recension av Biltema

Biltema är trots namnet ett ledande varuhus med produkter för allt från bilar till köksartiklar till byggmaterial. Deras nyaste tillökning är ett café där man kan köpa allt från kokt korv till pannkakor med sylt och grädde till en kanelbulle och en kopp kaffe. Det spelar ingen roll om ditt besök tar lite längre än förväntat för det finns alltid ett billigt men gott mellanmål medan du funderar.

Fordon och båtar

Precis som namnet avslöjar var det just med reservdelar till bilar som Biltema fick sin start 1963. Trots att det har utvecklats till ett varuhus med ett brett utbud så är just produkter till bil och andra fordon en stor del av Biltemas koncept och kanske främst det som associeras med företaget. Genom att söka i deras webbkatalog med hjälp av ditt registreringsnummer går det att smidigt hitta rätt reservdelar till just din bil. Här finns även det mesta för din motorcykel men även det mesta till din båt.

Byggmaterial

Oavsett om du jobbar inom branschen eller helst håller på hemma i trädgården så finns det mesta i Biltemas sortiment av byggmaterial. Arbetskläder, material och verktyg. Det mesta som kan tänkas behövas vid både stora och små projekt går att hitta på Biltema. De strävar efter att ge dig kvalitet utan att du ska behöva tänka för mycket på priset. 

Hem och fritid

Biltemas utbud av produkter för hem och fritid gör både vardagslivet och friluftslivet enklare. Oavsett om det är en vattenkran till köket som behövs eller utrustning för att kunna cykla iväg och fiska så finns allt samlat i ett varuhus. Det finns något för varje aktivitet. Därför kan det även vara ett bra ställe att besöka i brist på idéer eftersom det finns fullt med inspiration överallt på Biltema.

Omdöme

Biltema är lite unik på det sättet att de har en tydlig fokus på fordon, båt och bygg men samtidigt ett brett material av saker för fritiden, hemmet och till och med kontoret. Trots det känns de på samma gång specialiserade på de produkter som de erbjuder. De har ett stort och varierat utbud utan att kännas som en stormarknad. Det är det praktiska som Biltema fokuserar på, vare sig det gäller att meka med bilen eller spela kubb med barnen.

Deras prisklasser varierar självklart både mellan liknande produkter och lite beroende på vad det är för sorts produkter du letar efter. Men även de mest specifika och avancerade produkterna ser till att kombinera kvalitet med ett rimligt pris i jämförelse med konkurrerande företag som ofta snarare vänder sig till företag. Biltemas utbud består av produkter för alla prisklasser utan att det billigaste någonsin brister i kvalitet.

Kanske det som uppskattas mest med Biltema är dock deras service. De är experter på sina områden och osäkra kunder kan alltid få tips och råd från Biltemas anställda. När det gäller deras cyklar har de en cykelmekaniker på plats som kan hjälpa till att välja cykel och sedan anpassa den så att den passar dig bäst.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se