Produktöversikt och åsikter om Garmin Forerunner 245 Music

 2022-07-11
Garmin Forerunner 245 Music

Garmin Forerunner 245 Music är en aktivitetsklocka med en mängd smarta funktioner och som är speciellt framtagen för att passa löpare. Utöver självklarheter som pulsmätare och flera aktivitetsprofiler för olika träningsformer som löpning, cykling och simning så finns det också en smart musikfunktion som tillåter dig att spela musik direkt i klockan till dina trådlösa bluetooth-hörlurar. Med en batteritid på upp till sju dagar är denna aktivitetsklocka med liten och smidig design samt inbyggd GPS verkligen ett alternativ för den kräsne löparen.

Egenskaper och specifikationer

Denna aktivitetsklocka från Garmin har en rad olika funktioner och egenskaper för den moderna och aktiva människan. Med hjälp av smarta finesser och aktivitetsfunktioner får du full koll på kroppens dagliga mående och din fysiska hälsa.

Egenskaper och aktivitetsfunktioner

En av de främsta egenskaperna hos denna klocka är Garmin Coach som erbjuder råd från träningsexperter och gratis träningsprogram anpassade efter just dina träningsmål. Klockan har en sensor vid handleden som hjälper till att mäta både puls och hur hårt du tränar under ett pass.

Den inbyggda funktionen Body Battery kan hjälpa till att förstå när din kropp är som mest mottaglig för både träning och vila.

Smarta funktioner låter dig lyssna på musik genom att synkronisera spellistor från din favoritmusik-app och lyssna direkt via dina trådlösa hörlurar. Om du kopplar din aktivitetsklocka till en smartphone kan du också ta emot e-post, sms och notiser om telefonsamtal.

Specifikationer för Forerunner 245 Music

  • Vattentät så man kan både bada, träna simning och samtidigt hålla koll på träningen.
  • Batteritid på upp till 168 timmar (ca 6 timmar aktiv användning med GPS och musik).
  • Trådlös anslutning till bluetooth-hörlurar för att kunna lyssna på favoritmusiken när man är ute och tränar.
  • Kaloriräknare och stegräknare som hjälper dig att uppnå dina mål genom hela dagen.
  • Avancerade träningsfunktioner som tillåter dig att hålla koll på all din träningsaktivitet.
  • En relativt nätt locka på bara strax under 40 gram i vikt gör att den är lätt bära utan att den känns klumpig under hela dagen.

Vad tycker användarna om Garmin Forerunner 245 Music?

Många användare som testat klockan upplever den som snygg och mer elegant än föregångaren Forerunner 235. Klockan upplevs som mindre plastig trots att den är nästan uteslutande tillverkad av just plast. Att kunna byta handledsrem enkelt utan verktyg med hjälp av den så kallade "quickfit"-funktionen uppskattas också.

Som aktivitetsklocka dedikerad åt löpare verkar flera användare uppskatta den enormt. I flera recensioner läser man om att det är den bästa löparklocka de någonsin använt. Att klockan är mer elegant och något nättare gör också att den sitter bra och skönt på armen.

I en recension från The Guardian får klockan utmärkelsen "a runner's best friend" vilket måste anses vara ett extremt gott omdöme. Att klockan inte har touch-skärm kan verka negativt men den som är aktiv löpare känner kanske igen sig i att det kan vara fumligt när man är på språng. Då är de fem knapparna helt i metall betydligt smidigare att styra alla smarta funktioner genom.

Det uppskattas att klockan har en väl detaljerad tracking över sport och aktiviteter. Klockan har stöd för bland annat Spotify vilket också är en fördel. Däremot saknar den stöd för så kallade "Triathlon mode" som kan vara ett önskemål från flera sportutövare.

Sammanfattning om Forerunner 245 Music från Garmin

Klockan är mer en renodlad aktivitetsklocka än en "smart watch" vilket är bra att ha i åtanke om det är just en smart klocka man är ute efter. Det finns viss funktionalitet men på en enklare nivå än exempelvis en smart klocka från Apple. Däremot har klockan oslagbara egenskaper för den som är seriös med sin träning.

På det hela taget är det en prisvärd aktivitetsklocka som erbjuder mer än vad man kan förvänta sig i den här prisklassen.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se