Österlens Museum i Simrishamn, en del av Sverige

 2023-05-17
Österlens Museum i Simrishamn

Bara Österlens Museums lokaler är inhysta i ett kulturhistoriskt arv som redan på utsidan berättar mycket och vår kulturhistoria. Österlens Museum ligger i den gamla köpmanna och redargården, Björkengrenska Gården i Simrishamn. Bara lokalerna har anor från mitten av 1800-talet och är belägna på Storgatan 24. Nu kan vi enkelt förstå att Österlens Museum är ett museum som innehåller stora delar av vår Svenska kulturhistoria.

Gården har fått sitt namn efter den Svenska skeppsredaren Björkengren, som byggde och skapade denna fantastiska byggnad. Detta unika Svenska museum har också unika samlingar. Här kan ses textil och allmogekonst, delar av den Svenska sjöfartens historia, fiskehistoria samt välbevarade föremål från forntiden. Dessa föremål har ställts ut för allmänhetens kännedom om vår fantastiska kulturhistoria och ägs av Föreningen för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne.

För en kortare tid sedan så har en renovering utförts av Österlens Museums lokaler, som det under lång tid varit i behov av. I samband med detta ökades brandsäkerheten. Arbetet kunde utföras med hjälp av en donation av fyra miljoner kronor, samtidigt med ett tillskott på tre miljoner från Simrishamns Kommun.

Som extra tillägg så finns det en museiträdgård med fri entré, som är öppen dagligen för allmänheten. Denna trädgård anlades i Carl von Linné inspirerad stil som en hyllning till vår floras mästares besök i Simrishamn 1749.

Redan ordet Österlen, ger oss Svenskar som känner till det en känsla av en vacker del av Sverige och för på något sätt ett lugn med sig. Nu när vi också kan se delar av vårt kulturhistoriska arv i denna vackra del av Sverige, så är det verkligen dags att göra ett besök till Österlen och samtidigt besöka deras nyrenoverade och intressanta museum.

Relaterade artiklar

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Skåne är ett landskap som har en hel del att bjuda på, allt från stränder till storstadsliv och självklart en rad med historiska platser. 

Topp 5 sevärdheter i Skåne

Några pärlor på Österlen

Några pärlor på Österlen

Österlen är väldigt tilltalande med sin varierande natur, vackra vyer och fina vandringsleder. Det är även ett perfekt resmål för dig som vill njuta av en god bit mat eller letar efter en gemytlig campingupplevelse. 

Några pärlor på Österlen

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Hitta Österlens bästa vandrarhem

Hitta Österlens bästa vandrarhem 2023

Österlen är känt för sin natur och sina vida stränder så det är inte konstigt att flera av aktiviteterna som erbjuds i trakterna är förknippade just till naturen. 

Hitta Österlens bästa vandrarhem 2023

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se