Inspiration till inredning i sovrummet!

 2022-11-16
Inredning i sovrummet

Är du i tankarna att ändra inredning i sovrummet, men behöver lite extra inspiration till hur du kan maximera utrymmet på bästa möjliga vis? Både val av färgskalor och möbler kan göra en stor skillnad när du inreder ditt sovrum.

Vi ger dig i denna artikel smarta knep på hur du hittar inspiration till inredning i sovrummet och vad som kan vara bra att ha i åtanke innan du sätter igång!

Vad för färgskala vill du ha i rummet?

Det första du behöver tänka på är vilken stil du vill ha i ditt sovrum. Vill du ha ljusa toner, med romantiskt vitt eller ljusa pastellfärger, eller tycker du om att leka med olika slags trä för en mer lantlig stil? Om du istället vill ge en harmonisk och lugn känsla i ditt sovrum kan du även blanda olika grå sten- och granitmaterial som du kan kombinera med vita vaser i sten och gröna krukväxter.

Om du känner dig osäker på vad för stil som du dras till mest så kan det vara en bra till en början att kika på olika inspirationsbilder på sovrum för att få idéer till vad som kommer passa just ditt sovrum.

Vad för möbler ryms i sovrummet?

Hur stort ditt rum är har betydelse för hur du bör inreda det. Har du ett mindre rum är det viktigt att du väljer ut de möbler som du anser att ditt sovrum behöver och sedan arbeta utifrån det. Börja tänka smått – vad är absolut nödvändigt?

I ett sovrum kommer du mest troligen behöva ha en säng. Har du ett mindre rum behöver du kanske inte den största sängen och här kan en sängram 120 räcka gott och väl. Välj gärna en sängram som går i samma stil som övrig inredning, beroende på om det exempelvis är metall, trä eller gråa toner.

Har du rum så är även en plats för din TV att rekommendera. Det ger ett inbjudande intryck och du kan även få plats med andra inredningsdetaljer på samma möbel. Här kan du välja mellan allt ifrån lackerade möbler eller en TV bänk i trä för ett rum med naturfärger.

Textilier kan både förstora och höja mysfaktorn

Underskatta heller inte hur mycket gardiner och mattor kan göra för ditt rum. Ett tips för att få ditt sovrum att se rymligare ut och högre i tak är att placera dina gardiner högt upp och låter dem sedan hänga ned ända till golvet.

Även mattor kan ge illusionen av ett större rum beroende på vart du placerar dem. En del fördrar att ha en stor matta som sängen står på, medan andra istället väljer mindre mattor placerade vid sidan av sängkanten. Oavsett vad för matta du föredrar är det bra att om du har en vision kring både material och färg som du vill att ditt rum ska gå i.

Om du vill att ditt rum ska se större ut, välj då färgtoner i vitt beige eller naturbrun. Om du istället vill ha en mysig, lyxigare känsla kan tyg i sammet som går i gröna eller blå toner ge ett elegant intryck. Toppa ditt sovrum med några inredningsdetaljer i guld som passar bra ihop med sammetstyger för en helhetskänsla i rummet.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se