Idre Fjäll är vackert hela året runt

 2021-01-15

I härliga nordvästra Dalarna ligger hela Sveriges favoritresmål Idre Fjäll. Hit vallfärdar tusentals svenskar varje vinter för att åka skidor, men det är inte lika många som känner till att Idre Fjäll har något att erbjuda hela året runt. Att åka dit på sommaren eller hösten rekommenderas starkt.

Under sommaren brukar Idre Fjäll ha ungefär 120 000 gästnätter och det är en självklar destination för personer som vill ha en aktiv semester. Det finns över 60 olika sommaraktiviteter för personer som vill njuta av Idre Fjäll med storslagen natur som bjuder in till allt från forsränning till vandringar.

Det finns mängder med bra vandringsleder och löpspår i området runt Särna, Idre och Grövelsjön. Där kan man välja att själv gå på vandringar, eller så kan man boka en guidad tur med Idre Fjäll. Det finns både lättare vandringar för barnfamiljer, medelsvåra spår och utmanande spår för experter. Om du vill prova på trailrunning, löpning på naturstigar, så börjar ett nybörjarpass på Idre Fjäll.

För dig som gillar lite mer fart är fjällcykling en kul utmaning. Det finns leder som passar alla olika typer av cykling, som till exempel cross country, downhill eller road. Dessutom finns det leder som är lämpliga för barn och leder som passar vana cyklister. Alla lederna har en fantastisk utsikt över den vackra fjällvärlden. Det går att hyra cykel på Idre Fjäll och det finns ett uppvärmningsområde som det rekommenderas att man använder innan man ger sig ut på lederna.

Klassisk forsränning är något som inte går att missa om man föredrar att testa sina krafter på vattnet. Med erfarna guider kan hela familjen eller kompisgänget uppleva forsränning för alla åldrar, med flera olika svårighetsgrader beroende på vilken fors eller del av fors som äventyret ska vara på.

Något som brukar vara väldigt populärt bland barnen är höghöjdsområdet där det finns tre olika banor på 1-10 meters höjd. Man sätts fast med skyddsutrustning i en lina och sedan ska man ta sig över olika hinder utan att tappa fotfästet. Den längsta linbanan på den mest äventyrliga höghöjdsbanan är 90 meter lång! Det finns även en skyttestig där man kan testa hur bra man är på att pricka med bland annat luftgevär, blåsrör och paintball.

Detta är bara några av alla aktiviteter som arrangeras på Idre Fjäll under sommaren. Hösten har också mycket att erbjuda, när vandringslederna kantas av bär och det går att plocka svamp i skogarna. Dessutom är det en härlig syn att se fjällvärlden förändra färger när hösten börjar krypa inpå. Idre Fjäll är helt enkelt en guldpärla att besöka under alla säsonger.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se