Hitta Österlens bästa vandrarhem 2020

 2020-03-26
Hitta Österlens bästa vandrarhem
Österlen är känt för sin natur och sina vida stränder så det är inte konstigt att flera av aktiviteterna som erbjuds i trakterna är förknippade just till naturen.

Till exempel så går Skåneleden genom stora delar av Österlen där du både kan vandra eller cykla. På så sätt får du möjlighet att njuta av naturen på nära håll.
Sandhammaren är också ett populärt turistmål då stranden har utsetts till Sveriges vackraste flera gånger.
På Österlen finns också Stenshuvud nationalpark som med sina 97 höjdmeter över havet erbjuder en oslagbar utsikt över både land och hav. Här bör man definitivt ta med sig en picknickkorg och njuta av den fantastiska utsikten.
Mer natur är Ale Stenar som också är ett populärt turistmål då det är bland den största skeppssättningen som finns bevarad i Sverige.

För den som är mer intresserad av mat och dryck så bör man ta en tur till Åhus som inte bara är känt för sin hamn och sina stränder. Det är nämligen här i trakten som Absolut Vodka tillverkas och även Snusmärket Ettan. Vill man fördjupa sig i snuset och tobakens historia bör man kika in i den bevarande S:ta Annas Gilles tobakslada som bjuder på historia.

I Kivik kan man åka på Äppelsafari och även avnjuta nytillverkad äppelmust, detta brukar vara uppskattat utflyktsmål med barn. Annat för barn är Tosselilla, ett äventyrsland där barnen kan leka i Tarzanskogen, bada, åka karuseller eller klättra i en klätterborg. Det är en trevlig utflykt för hela familjen och väl värt ett besök.

Vandrarhem på Österlen


Mitt i Verkeåns naturreservat finns STF Andrarum Kuskahusen Hostel. Det är ett fräscht vandrarhem med en lantlig inredning som går i linje med hela gårdens utförande. I och med vandrarhemmets läge så finns här fantastiska vyer och en oslagbar natur som inbjuder till såväl picknickar som vandring. Rummen är rymliga och för den som vill går det att köpa till frukostbuffé under sitt besök. Här har man närhet till såväl Skåneleden för vandring och cykling men även fina sandstränder på kort avstånd.

I närheten av Simrishamn tågstation ligger vandrarhemmet Bengtssons Loge. Det är en gammal lada som är omgjord till ett unikt vandrarhem. Rummen är enkla men det finns här flera gemenskapsutrymmen att nyttja och framförallt en fantastisk gård som tillhör vandrarhemmet. Här finns också en restaurang med tillhörande Pub.

I Löderup finns STF Vandrarhem Backåkra som erbjuder enkla men fräscha rum i olika storlekar. Badrum och kök är gemensamt för gästerna liksom trädgården med tillhörande grillplats. Från det här vandrarhemmet har man närhet till flera stränder och även till Hagestad Naturreservat. Härifrån finns också flera aktiviteter att utföra, till exempel cykling och vandring ute i den fina naturen som omger STF Vandrarhem Backåkra.

Österlen är en bygd belägen i sydöstra Skåne och här brer slätter och skogar ut sig och bjuder på en fantastisk natur. Namnet Österlen kommer 1920-talet när uttrycket "att åka österlent" var välkänt. Det betydde helt enkelt att man skulle åka till sydöstra Skåne. Det var Fritiof Nilsson Piraten, Theodor Tufvesson och John Osterman som döpte området till just Österlen.
Booking.com

Relaterade artiklar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Bästa boendet nära Borås Djurpark

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. 

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se