Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena 2020

 2020-04-05
Hitta de bästa vandrarhemmen i Vadstena

Vadstena har många sevärdheter som lockar mängder av turister varje år. I och med att det är en gammal stad så finns här historia från lång tid tillbaka.

Ett av de populäraste turistmålen är det fantastiska Vadstena Slott. Slottet började byggas på mitten av 1500-talet och färdigställdes i början av 1600-talet. Här hålls evenemang och guidade turer året om, men under sommarhalvåret lever slottet upp ytterligare och är öppet för allmänheten varje dag.

Även Sancta Birgitta Klostermuseum är ett välbesökt turistmål som berättar viktiga delar av både Sveriges och Vadstenas historia. Museet ligger i ett kungligt palats som byggdes på mitten av 1200-talet men som blev ett kloster på 1300-talet. Även om detta kloster är stängt och inte längre verksamt som kloster längre, så uppfördes ett nytt Birgitta Kloster i Vadstena så sent som år 1963.

För den som är sugen på ännu mer historia finns ytterligare museum att besöka i staden liksom även galgbacken.

 

Reser man med familjen och kanske har mindre barn så finns det även för dem flera lämpliga aktiviteter. Här kan man till exempel cykla dressin från Vadstenas station, man kan besöka en skulpturpark, bada på någon av de flera badplatser som finns eller varför inte upptäcka naturen. Här finns flera naturreservat att vandra och ha en mysig picknick i.

Vadstena har verkligen mycket att erbjuda sina besökare och tar dem tillbaka flera hundra år i tiden för att uppleva ett medeltida Sverige. Även Vadstenas centrum är en upplevelse i sig med trånga gränder och mysiga hus.

 

Vandrarhem i Vadstena

Mitt i centrala Vadstena, på Storgatan, återfinns 27ans Nattlogi i Vadstena som är ett lantligt och gemytligt bed & breakfast. Det är i en gul trävilla med lantlig inredning som gästerna här kan känna sig som hemma. Från 27ans har du inte bara närhet till centrum utan även till Vättern och till flera populära turistmål. Här har varje rum eget badrum och tv, i priset ingår sänglinne och handdukar. Varje morgon dukas en enkel frukost upp till gästerna.

 

På Vadstena klosters marker finns Vadstena Folkhögskola Vandrarhem, ett vandrarhem som har fräscha rum även om det är en enkel standard. Här finns en härlig trädgård för gästerna att ta del och njuta av, en trädgård som lämpar sig för picknick eller varför inte utomhuslekar. Här delar gästerna på hygienutrymme liksom tv-rum och kök. Från Vadstena Folkhögskola Vandrarhem har man närhet till flera livsmedelsbutiker, Vättern och sevärdheter.

 

Strax utanför centrum ligger Vadstena Vandrarhem-Hostel. Detta är ett fräscht och nyrenoverat vandrarhem som har en enklare standard. Varje rum är utrustat med eget handfat men dusch och toalett delas med de andra gästerna. Här finns också gemensamhetsutrymmen och i loungen finns det brädspel att låna. Trädgården får nyttjas av gästerna lika som tillhörande trädgårdsmöbler. Från Vadstena Vandrarhem-Hostel har man närhet till centrum och flertalet restauranger.

Booking.com

Mer om Vadstena

Intill Östgötaslätten ligger tätorten Vadstena. Vadstena är en gammal stad som är välbevarad från medeltiden. På sommaren blommar staden upp ännu mer med tillströmning av turister och ett levande sjöliv där det ligger precis intill Vättern.

Tycker du att ditt boende borde vara med i den här artikeln? Skicka ett mail till [email protected] 

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se