Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

 2020-05-04
Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. De har även möjlighet att gå och gömma sig för att välja när de vill exponeras för besökarna och inte. Som besökare strosar du fram mellan hägnen på en gångbana som till stora delar är i trä och följer den kuperade terrängen. Du får känslan av att vara ute på en promenad i skogen där du själv letar efter vilda djur.

 

Om man vill lära sig mer om de djur som finns i parken kan man ta tillfället i akt att vara med när en djurvårdare matar dem. Djurvårdaren berättar då samtidigt mer om arten och hur de lever.

 

På parken bor bland annat älg, myskoxe, fjälluggla och kungsörn.

 

Den totala slingan runt i parken är cirka tre kilometer lång men här finns det flera rastplatser att vila trötta fötter på eller inta medhavd matsäck för att fylla på med energi. Ett tips är att strosa lugnt i parken och ta god tid på sig för att få ut så mycket som möjligt av sin upplevelse. Detta ökar också chanserna för att få syn på alla djur.

 

Booking.com

 

Bo i närheten av Järvzoo

Brostugans Bed & Breakfast huserar i en gammal hälsingegård men anor från 1800-talet. Gästerna kan välja mellan olika rum eller en egen stuga, allt inrett i en mysig och lantlig stil som passar för gården och huset. Från Brostugan är det promenadavstånd in till Järvsö centrum och man har även nära till Järvzoo, Järvsöbacken och älven Ljusnan.

 

Varje dag dukas det upp en god frukostbuffé till gästerna från kaféet där man senare under dagen kan köpa olika bakverk.  På Brostugan Bed & Breakfast har gästerna tillgång till Wi-Fi och andra bekvämligheter.

 

Knappt 1,5 kilometer från Järvzoo finns Gästgivars vandrarhem och B&B. Det finns olika rumstyper att välja mellan som alla är fräscht renoverade i gammalt stuk. Gästerna delar på kök liksom hygienutrymmen med dusch och toalett. Här finns också en lounge att koppla av i och i matsalen finns det varje dag frukost att avnjuta. Husdjur är välkomna att övernatta på Gästgivars vandrarhem och B&B utan extra avgift.

 

Även till hotell Helsingegården är husdjur välkomna att följa med. Här bor gästerna i smakfullt inredda rum där alla har tillgång till eget handfat men dusch och toalett finns i gemensamma utrymmen. Hotellet är inrett i äkta hälsingestil och restaurangen serverar mat som är baserad på råvaror från trakterna. Helsingegården har flera olika salonger att koppla av i, liksom en bastu, trädgård och terass. Gratis Wi-Fi finns att tillgå.

Mer om Järvsö

I Hälsingland, precis intill den 443 kilometer långa älven Ljusnan ligger tätorten Järvsö. Järvsö är känt som Lill-Babs födelseort och det var även där hon hade sitt hem. Trots att Järvsö är en liten ort med drygt 1500 invånare så finns här en aktiv tågstation som ökar tillgängligheten för besökare att ta sig hit.

Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till info@koordinater.se så löser vi det!

 

Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till info@koordinater.se så löser vi det!

 

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

The Steam Hotel

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

The Steam Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, precis intill Mälaren. 

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

Bästa boendet vid Ullared

Bästa boendet vid Ullared

Ullared är mest känt för det stora, gula varuhuset Gekås som till och med har en egen tv-serie. 

Bästa boendet vid Ullared

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se