Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

 2021-04-12
Hitta bästa boendet nära Astrid Lindgrens värld

På totalt 180 000 kvadratmeter gestaltas många av Astrid Lindgrens sagor i hennes egen värld belägen i hennes hemkommun Vimmerby. När parken först öppnade 1981 var namnet Sagobyn och innehöll från början bara Katthult. Sedan dess har parken utvecklats och numera kan man se de allra flesta av Astrids sagokaraktärer och byggnader av de illustrationer som finns i framförallt böckerna.

Allt eftersom parken har byggts ut har också fler och fler besökare hittat hit. Första året var det 10 000 personer som besökte parken men numera är det närmare en halv miljon som besöker parken varje år mellan maj och augusti.

Förutom att besöka de olika miljöerna som finns, gå in i de olika husen och byggnaderna och träffa de olika karaktärerna så kan man också se på olika föreställningar som anordnas. Det finns också butiker, restauranger och caféer för att göra besöket komplett.

 

Bästa boenden nära Astrid Lindgrens värld

 

Drygt en mil från Astrid Lindgrens värld finns Storebro Herrgård öppet för dig. Här bor man med riktigt lyxig herrgårdskänsla och inredningen är tidstypisk. Alla rum har egen toalett med dusch, en härlig sittgrupp att koppla av i och en garderob att kunna packa upp väskan i. Varje dag dukas en härlig frukostbuffé upp för gästerna som kan intas i serveringssalongen eller på terassen. Till herrgården finns också en stor trädgård som gästerna får nyttja fritt.

På Storebro Herrgård finns det gratis lånecyklar, ett biljardbord, en bar och en gemensam lounge.

 

På promenadavstånd till Astrid Lindgrens värld ligger boendet Oxgården. Oxgården består av flera byggnader och ger en härlig Vimmerby-känsla med faluröda hus. På Oxgården bor man i stugor som var och en har fullt utrustat kök, en sittgrupp, TV och gratis Wi-Fi. På gården finns gemensamma grillmöjligheter, en lekpark för barnen och man kan hyra skrindor och cyklar för att ta sig till Astrid Lindgrens värld. Under sommarhalvåret finns här också en restaurang öppen för gästerna.

 

Vill du prova bo i Bullerbyn när du är på besök i Småland så är Bullerbyn - Mellangården - Astrid Lindgrens familjehus boendet för dig. Här har man möjlighet att disponera en egen stuga och det är inte vilken som helst utan det är Mellangården i populära Bullerbyn. Stugan är lantligt och enkelt inredd men ändå finns här allt du kan tänkas behöva. Som gäst har du tillgång till ett fullt utrustat kök , TV, gratis parkering, en härlig trädgård i direkt anslutning och badrum med dusch. Det här är inte bara en stuga utan också en sevärdhet då Astrid Lindgrens pappa växte upp i just detta hus och här spelades också filmerna om Barnen i Bullerbyn in.

 

Booking.com

Mer om området runt Astrid Lindgrens värld

Astrid Lindgrens värld ligger i småländska Vimmerby, i Kalmars län. Det här är också platsen som författaren själv växte upp på och hämtade sin inspiration från till alla hennes berättelser. Vimmerby är en typisk liten och gammal by där det mesta är bevarat sedan byns ursprung, så som gamla trähus och vägar. Byn ligger lite avsides och man tar sig hit på något mindre vägar så som väg 34 eller 40.

Tycker du att ditt boende borde vara med i den här artikeln? Skicka ett mail till [email protected] 

Relaterade intressepunkter:
Astrid Lindgrens värld
Vimmerby
Bullerbyn
Oxgården
Storebro Herrgård

Vanliga frågor om boende vid Astrid Lindgrens värld

✅ Vilken är den närmaste flygplatsen?

Närmaste flygplatsen till Astrid Lindgrens värld är Hultsfred Vimmerby Flygplats

 

✅ Hur långt är det mellan Arlanda och Astrid Lindgrens värld

Det är cirka 34 mil om man åker via E4 och väg 23/väg 34, det tar ungefär 3 ½ timmar att köra bil.
Se till att vila ordentligt mellan varven!

 

✅ Vilken är den närmaste järnvägsstationen?

Närmaste järnvägsstationen till Astrid Lindgrens värld är Vimmerby Järnvägsstation boka din resa hos SJ

 

Relaterade artiklar

Topp 6 sevärdheter i Småland

Topp 6 sevärdheter i Småland

Astrid Lindgren, ostkaka, Lönneberga, isterband, slåtterängar och glasbruk. Småland anses idag vara en typ av symbol för Bonde-Sverige. 

Topp 6 sevärdheter i Småland

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

Kolmårdens djurpark är Nordens största djurpark och lockar varje år hundra tusentals turister från världens alla hörn. Djurparken är en populär semesterutflykt för barnfamiljer och har något att erbjuda såväl stora som små besökare. 

Hitta bästa stugan nära Kolmårdens djurpark 2020

Hitta bästa boende nära Romme alpin

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. 

Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se