Hitta bästa boende nära Romme alpin 2020

 2020-04-03
Hitta bästa boende nära Romme alpin

Romme Alpin är den enskilt största skidanläggningen utanför de svenska fjällområdena som erbjuder alpin skidåkning. Här finns det totalt 33 nedfarter i olika svårighetsgrader att välja mellan och 13 liftar som tar åkarna upp för backarna. Åkhöjden är som högst 407 meter över havet.

Inledningsvis gjorde man endast i ordning berget Solklinten för skidåkning. Detta berg var från början helt täckt av skog men år 1987 kunde man inviga den som alpin skidbacke. Därefter har anläggningen utökats och även berget Snöberget gjordes iordning och öppnades år 2008.

Den längsta nedfarten är hela 2750 meter vilket gör att man verkligen kan njuta av sin skidåkning. På toppen finns det även två toppstugor att värma sig i mellan åken.

 

När man ändå är i Romme och Dalarna finns det även andra saker som man kan passa på att göra om man vill ta en paus från skidåkningen. Här finns museer, det stora shoppingscentret Kupolen, äventyrsbad och fina naturreservat.

Man kan också ta del av unika upplevelser som till exempel ett besök på strutsfarmen Sahlins Struts eller besöka Äventyrsgruvan i Tuna-Hästberg. Äventyrsgruvan är garanterat en upplevelse som man sent kommer att glömma där man får klättra och ta sig fram genom gruvans tunnlar.

 

Bästa boende nära Romme Alpin

 

Romme nara Romme alpin erbjuder enkelt boende i Borlänge. Här kan man hyra en stuga med plats för 5 personer och som har en enkel standard och med kök utrustat för enklare matlagning. Här finns TV, gratis parkering och en öppen spis att värma sig framför när man har varit utomhus.

Utanför stugan finns en härlig trädgård som gästerna får nyttja för grillning, picknick eller utomhuslek.

 

I Borlänge ligger även Hjortstigen Apartment som erbjuder gästerna en unik boendeupplevelse där man har möjlighet att bo i en helt egen lägenhet med tillhörande uteplats. Lägenheten har självhushåll och flera bekvämligheter så som WI-FI, parkeringsplats , TV och tillgång till bastu. Lägenheten har fräsch inredning och ett fullt utrustat kök. Från Hjortstigen har man inte bara närhet till Romme Alpin utan härifrån har man även nära till sevärdheter och shopping.

 

I Romme Stugby strax utanför Borlänge bor gästerna i separata stugor som är enkelt men fräscht inredda. Till varje stuga och lägenhet finns en uteplats som man kan nyttja. Köket är fullt utrustat för självhushåll, WI-FI finns att tillgå och sänglinne kan köpas till mot en extra avgift. I stugbyn finns en gemensam trädgård för utomhuslek eller grillning, en lekpark för barnen och en gemensam lounge för gästerna. Hit är också husdjur välkomna!

Booking.com

Om Romme

Romme Alpin ligger i lilla byn Koppslahyttan i Dalarna, några mil söder om Borlänge och har blivit ett populärt resmål för skidåkning, mycket tack vare dess närhet till Stockholm.

Precis intill Romme Alpin ligger Stora Ulvsjön som på sommaren erbjuder gediget fiske och på vintern förser de skidanläggningens 760 snökanoner med vatten, dessa snökanoner kan producera så mycket som 7500 kubikmeter snö varje timme. Sjön är en del av Dalälvens huvudavrinningsområde och är ett fint utflyktsmål såväl på sommaren som på vintern.

 

Tycker du att ditt boende borde vara med i den här artikeln? Skicka ett mail till [email protected] 

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

The Steam Hotel

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

The Steam Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, precis intill Mälaren. 

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

Bästa boendet vid Ullared

Bästa boendet vid Ullared

Ullared är mest känt för det stora, gula varuhuset Gekås som till och med har en egen tv-serie. 

Bästa boendet vid Ullared

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se