Det här är Löfbergsarena

 2021-02-01
Det här är Löfbergsarena
Löfbergs arena är en inomhusarena och ligger i Karlstad. 15 september år 2001 invigdes arenan och ägs av ishockeyklubben Färjestad BK. Arenan ersattes av Färjestads tidigare arena, Färjestads ishall. Då fick arenan namnet Löfbergs lila arena, som sedan kom att ändras till endast Löfbergs arena. Detta för att företaget Löfberg tog bort "lila" och namnet blev då bara Löfbergs. Företaget Löfbergs sponsrade även Löfbergs arena och därför heter arenan just Löfbergs arena. År 2008-2009 renoverades arenan, vilket gjorde att publikkapaciteten ökade. Arenan har plats för 8250 åskådare och 10.300 vid konsert, vilket gör Löfbergs arena till den sjätte största inomhusarenan i Sverige.

Första ishockeymatchen

Den första hockeymatchen som spelades på Löfbergs arena ägde rum den 22 september 2001. Det var Färjestad BK som spelade mot Djurgårdens IF. Färjestad vann den matchen mot Djurgården med 6-1. Det var såklart en perfekt start för Färjestad BK, att vinna den första spelade matchen i sin hemmaarena. Numera är det även enkelt att streama ishockey hemifrån med olika tv tjänster på nätet.

Inte bara ishockey

Man kan tro att arenan är byggd just för ishockeyn och för att det är Färjestads ishockeyklubb som äger den men så är inte fallet. Även om det framför allt är hockey som spelas på arenan så är det även många artister som uppträder och har uppträtt på Löfbergs arena, samt en mängd konserter. Löfbergs arena har stått värd för Melodifestivalen fyra gånger. Berömda artister som uppträtt på Löfbergs arena är till exempel Elton John, Roxette, Bryan Adams, Bob Dylan, Ulf Lundell, Dolly Parton och många många fler.

Man kan också boka konferenser och event på Löfbergs arena och det erbjuds även god restaurangmat. Perfekt för att boka den där konferensen eller eventet så allt är samlat på ett och samma ställe.

Stora renoveringar

År 2008 och 2009 gjordes stora renoveringar i Löfbergs arena. Träningsutrymmet samt omklädningsrummet gjordes större. Vissa läktarsektioner byggdes om, man försåg ståplatser med en egen pub. Med renoveringen kunde arenan även ta emot mer publik och i samband med en match som spelades den 30 september 2009 slog publiksiffran rekord. Dock överträffades rekordet senare under året och även en bit in på år 2010.

Nyare teknik och uppgraderingar

Mediakuben som finns i arenan har bytts ut två gånger, senaste gången år 2016. Den ger idag en större och skarpare bild för att åskådarna ska få en optimal upplevelse när de besöker arenan, antingen för en bra ishockeymatch eller en fantastisk konsert. Skärmarna är LED-baserade och har HD-upplösning. Och eftersom skärmarna blev större har man nu en skärmyta på 147 kvadratmeter istället för tidigare 48 kvadratmeter, så att publiken kan få en bra sikt över matchen eller konserten.

Man har också bytt ut sarg och glas samt flyttat kameraplattformen längre ner och närmare. Detta för att de som inte medverkar fysiskt på arenan ska kunna se matchen med bästa kvalité, samt få en så bra upplevelse som möjligt och på närmare håll än tidigare.

Ståplatserna har blivit lite färre men detta är för att man har byggt ut restaurangen, för att just fler ska kunna få möjlighet att äta före, efter eller under matchen eller konserten om de vill.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se