De bästa festivalerna i Sverige 2020

 2020-01-11
De bästa festivalerna i Sverige 2020

Festivalerna för år 2020 är redan i full planering. Det är till och med möjligt att köpa biljetter redan nu, trots att många av festivalerna inte har släppt listan över artister som kommer uppträda. Är du sugen på att åka på festival i år men inte har bestämt dig för vilken? Det finns då flera alternativ att välja mellan. Skulle fler än en festival intressera dig kan du givetvis planera in att åka till flera. Från maj till augusti finns det flera festivaler som bjuder på allt från 90-tals musik till den stora Peace & Love-festivalen.

Älskar du 90-talets musik samt 00-talets bör du inte missa Vi som älskar 90-talet. Festivalen anordnas den 4:e juli i Stockholm och den 11:e juli i Göteborg. Är du ett fan av reggae-musik får du inte missa Reggaefestivalen i Uppsala den 31:a juli till den 1:a augusti. Skulle musik inte vara ditt största intresse finns det dessutom festivaler som bjuder på andra aktiviteter. Ett exempel är Urkult. Det är en intressant folkfest som bjuder på allt från teater, poesi och spännande kurser och workshops. Den anordnas under tre dagar i slutet på juli/början på augusti.

Tips vid planering

Planerar du att åka på festival i sommar finns det några saker du bör tänka på. Planera i god tid, eftersom det brukar vara rätt mycket folk som besöker festivaler är det bra ifall du köper biljetten och bestämmer var du ska sova innan det blir fullbokat. Ett annat tips är att du planerar packningen i förväg. Skriv en lista över allting du måste ta med dig och är det en längre festival kan det vara bra att ta en titt på hur väderprognosen ser ut. På så sätt vet du om du bör packa regnkläder och stövlar eller shorts och solkräm.

Brännbollsyran - Umeå

Brännbollsyran har varit ett återkommande inslag i Umeå ända sedan starten i 1974. Det är helt enkelt en musikfestival kombinerat med VM i Brännboll. Varje år dyker kända artister upp från hela världen för att uppträda.

28-30 maj 2020

Karta för Brännbollsyran

Sweden Rock 2020 - Norje

3-6 juni 2020

Karta till Sweden Rock

Summerburst 2020 - Göteborg

5-6 juni 2020

Lollapalooza 2020 - Stockholm

26-28 juni 2020

Peace & Love 2020 - Borlänge

Vi som älskar 90-talet - Stockholm

4 juli 2020

Vi som älskar 90-talet - Göteborg

11 juli 2020

Trästocksfestivalen - Nordanå

19-20 juli 2020

Trästockfestivalen är Sveriges största fria festival. Under två dagar serveras livemusik, performance, mat och andra härligheter på natursköna Nordanåområdet i Skellefteå. Festivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt.

Läs mer

Bayside 2020 - Helsingborg

10-11 juli 2020

Urkult - Näsåker

30 juli-1 augusti 2020

Under tre festivaldagar kommer människor, musik och kultur från olika delar av världen till Näsåker, byn som är vackert belägen vid den ståtliga Nämforsen i Ångermanälven. Förutom konserter på flera olika scener består programmet även av aktiviteter som barnteater, kurser, verkstäder och poesi.

Läs mer

Uppsala Reggaefestival 2020

31 juli-1 augusti 2020

Way of West 2020

13-15 augusti 2020

Summerburst 2020 - Stockholm

Storsjöyran 2020 - Östersund

Artikeln uppdateras löpande

Saknas några festivaler på listan, maila oss gärna på [email protected]

Relaterade artiklar

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Stockholm är en utmärkt stad att resa till tillsammans med familjen. Det finns hur mycket som helst att göra, museer, restauranger, shoppingområden 

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

6 häftiga slott i Sverige

6 häftiga slott i Sverige

Det finns över 150 slott i Sverige som är mycket väl bevarade. En stor del av dessa finner du främst i södra delarna av landet, men det gömmer sig även ett antal mer norrut. 

6 häftiga slott i Sverige

Topp 7 museum i Stockholm

Topp 7 museum i Stockholm

Svenskar gillar verkligen museer. Det görs flera miljoner museibesök varje år i Sverige. 

Topp 7 museum i Stockholm

Stockholms bästa inredningsbutiker

Stockholms bästa inredningsbutiker

Har du tröttnat på din inredning eller precis flyttat till ett nytt hem? Då kan det vara dags att köpa nya möbler och inredning. Men var kan du köpa detta? 

Stockholms bästa inredningsbutiker

Bästa laddstationen till bilen

Bästa laddstationen till bilen - snabbaste laddningen till din bil!

Allt fler personer väljer att köpa el- eller hybridbil, vilket har gjort att utvecklingen av laddstationer till bilar har ökat kraftigt och i raketfart. 

Bästa laddstationen till bilen - snabbaste laddningen till din bil!

5 fina svenska badplatser

5 fina svenska badplatser

Sverige har ett väldigt vackert och varierat landskap, vilket gör att du kan hitta mysiga och gemytliga badplatser runt om i hela landet. Norr som söder. 

5 fina svenska badplatser

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se