Bo på Södertuna slott 2020

 2020-04-06
Bo på Södertuna slott

Södertuna slott uppfördes på medeltiden men har byggts om i olika etapper och dess nuvarande uppförande kom till på 1800-talet. Slottet har funnits i flera släkter genom tiderna men sedan 1980-talet ägs slottet av de nuvarande ägarna Södertuna Konferensslott AB. Sedan dess erbjuder slottet hotellrum, festlokaler och konferenslokaler för privatpersoner och företag.

 

Slottet har bevarat den gamla stilen och blandad den med en fantastisk känsla av lyx. Här bor man som de tidigare rikemansfamiljerna som ägde slottet förr i tiden och det finns två olika rumstyper att välja mellan - dubbelrum eller slottsgemak. Alla rum har egna badrum, TV och andra faciliteter. En del rum är utrustade för personer med funktionsvariation och en del för de som vill ha sina husdjur med sig. På slottet bor man i fräscha och eleganta rum, intar sina måltider i de anrika matsalarna, man kan slå sig ned i en gammal skinnfotölj i biblioteket eller varför inte strosa i den engelska trädgården som omringar slottet.

 

På slottet finns det även ett spa där man kan koppla av i relaxen, ta ett dopp i poolen, bada bastu eller doppa sig i badtunnan som står utomhus. Det går även att köpa till olika spabehandlingar under sin vistelse för att få maximal upplevelse av slottets spa.

 

Bröllop och andra fester anordnas på slottet året om där både trädgården och olika festlokaler inomhus står till förfogande. Då slottet har närhet till flygplats, tågstation och är enkelt att ta sig med bil så kan gäster från både när och fjärran ansluta till den stora dagen som ska firas.

 

Om man kommer till Södertuna Slott med jobbet finns det bra möjligheter för konferens och teambuilding.

Booking.com

 

Att göra i Gnesta

Södertuna slott är beläget i vackra Sörmland, några kilometer utanför Gnesta. Här har man närhet till det mesta, storstad, flygplats, natur och hav. Det gör att Södertuna Slott är enkelt att ta sig till för en avkopplande weekend.

Förutom alla härliga aktiviteter som slottet i sig bjuder på så är närheten till Gnesta en fördel för de som vill se och uppleva ytterligare. Här kan man vandra på Sörmlandsleden som har flera olika etapper att välja mellan, allt från lätt terräng till lite tuffare vandring. Alsgruvan är en populär turistattraktion där man förut bröt kopparmalm och nickelmalm. Gruvan är numera nedlagd och öppen för allmänheten.

För de som vill ha en aktiv vistelse finns det både kanoter och kajaker att hyra i trakterna, liksom hästar för en turridning. Runtom Gnesta finns också flertalet fina golfbanor, vilka man bör passa på att spela en runda på om man har intresset.

Södertuna Slott ligger precis intill Frösjön där du på sommaren kan bada eller paddla kanot, på vintern finns möjlighet till skridskoåkning om sjön är frusen.

Relaterade artiklar

5 förtrollande slott

Sveriges 5 mest förtrollande slott!

Både Tyskland och Skottland är väl kända för sina storslagna slott, men du behöver för den delen inte åka så långt för att kunna uppleva samma slottsmiljö. 

Sveriges 5 mest förtrollande slott!

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se