Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

 2020-03-18
Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva.

För den som är intresserad av att komma nära stora rovdjur är Orsa Rovdjurspark något för dig. Den är Europas största rovdjurspark där du kan uppleva till exempel flera olika björnarter, tigrar och lodjur på nära håll. Rovdjursparken ligger i Orsa Grönklitt som även det är ett område i sig att besöka. På vinterhalvåret så erbjuds här skidåkning både på längden och utför. Under sommaren kan man istället vandra på fina leder eller åka mountainbike.

 

Strax söder om Mora finns Tomteland, ett äventyr främst för de små. Här kan man besöka tomtefars och tomtemors stugor, lämna sin önskelista till tomten själv och hälsa på små tomtenissar. Detta brukar vara ett mycket uppskattat äventyr för barnfamiljer.

 

I Rättvik som också ligger intill sjön Siljan finns Leksand Sommarland som är ett välbesökt vattenland. Här finns flera olika vattenattraktioner men även en tivolidel på land. Det här är ett besök som familjen sent kommer att glömma och det är lika roligt för stora som små att susa ned för vattenrutschkanorna som finns att välja mellan.

 

Är du intresserad av historia finns det flera museer som är väl värda ett besök på din tur runt Siljan. Till exempel finns här Vasaloppsmuseet, Clas Ohlson-museet och Orsa Slipstensmuseum.

 

De bästa vandrarhemmen vid Siljan

Det finns flera fina vandrarhem att övernatta på runt Siljan. Vandrarhem är ett bra och billigt alternativ till semesterboende både om man reser ensam, i par eller en hel barnfamilj.

 

Till exempel finns Rättviksgården beläget i centrala Rättvik med bara en kilometer till Siljan. Vandrarhemmet ligger också relativt nära Leksand Sommarland vilket gör att boendet är perfekt för barnfamiljer som ska på badäventyr under sommaren. Vandrarhemmet erbjuder gemensamma hygienutrymmen lika som gemensamt kök och sällskapsrum. Alla rum är dock utrustade med enskilda handfat. Rummen är enkla men fräscha och trevligt inredda. Till vandrarhemmet hör även en trädgård med grillmöjligheter.

 

I Mora hittar man MJ Siljans Vandrarhem som är ett fräscht och hemtrevligt vandrarhem. Det här vandrarhemmet är beläget i närheten av flera museer, liksom tomteland, Vasaloppets målgång och flera natursköna områden. Här finns en härlig trädgård för gästerna att avnjuta och även andra gemenskapsutrymmen.

Gå behagligt gångavstånd från Mora station finns även STF Hostel Mora - Målkullan. Rummen som erbjuds är enkla och gästerna delar på kök och badrum. Det finns även en gemensam bastu att tillgå. Varje rum är utrustat med egen TV och här ingår även sängkläder och handdukar. Gästerna serveras även frukost och slutstädning av rummet ingår. Förutom närheten till centrum, olika museer och Vasaloppets målgång har man även bara 250 meter till en badstrand.

Om Siljansbygden

Siljan är som sagt Sveriges sjunde största sjö och ligger i Dalarna, sjön är 134 meter djup och uppmäter en yta om 292 kvadratkilometer. Sjön bildades av ett enormt meteroitnedslag för 365 miljoner år sedan och är den största kratern i Europa. Runt om Siljan finns flera skidspår och vandringsleder som är populära turistmål.

Booking.com

Relaterade artiklar

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

I vårt avlånga land finns det otaliga vackra platser att upptäcka, och vad kan vara bättre? 

Sveriges bästa campingplatser för familjesemestrar

Tomteland

Besök Tomteland i Mora!

På Sagolandet Tomteland i Mora tas du med på ett fartfyllt äventyr i temaparken där tomten bor. Här får hela familjen ta del av vinteraktiviteter och uppleva julen i sagornas värld. 

Besök Tomteland i Mora!

Platser att besöka i Orsa

Platser att besöka i Orsa

Välkommen, resenär, till Orsa. Din resa har lett dig hit, och nya äventyr kallar på dig. 

Platser att besöka i Orsa

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Fina boenden i Sälen

Fina boenden i Sälen

Sälen och Dalarna i övrigt har mycket vackert att erbjuda. 

Fina boenden i Sälen

Hitta boende i Sundsvall

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Att lyxa till det med en övernattning på hotell, vandrarhem eller Bed & Breakfast är någonting som vi borde unna oss oftare. 

Hitta boende i Sundsvall - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se