Bo på de bästa vandrarhemmen 2020 runt Siljan

 2020-03-18
Bo på de bästa vandrarhemmen runt siljan

Siljan är Sveriges sjunde största sjö och erbjuder en mängd olika aktiviteter året om. Det finns flera aktiviteter för både stora och små att uppleva.

För den som är intresserad av att komma nära stora rovdjur är Orsa Rovdjurspark något för dig. Den är Europas största rovdjurspark där du kan uppleva till exempel flera olika björnarter, tigrar och lodjur på nära håll. Rovdjursparken ligger i Orsa Grönklitt som även det är ett område i sig att besöka. På vinterhalvåret så erbjuds här skidåkning både på längden och utför. Under sommaren kan man istället vandra på fina leder eller åka mountainbike.

 

Strax söder om Mora finns Tomteland, ett äventyr främst för de små. Här kan man besöka tomtefars och tomtemors stugor, lämna sin önskelista till tomten själv och hälsa på små tomtenissar. Detta brukar vara ett mycket uppskattat äventyr för barnfamiljer.

 

I Rättvik som också ligger intill sjön Siljan finns Leksand Sommarland som är ett välbesökt vattenland. Här finns flera olika vattenattraktioner men även en tivolidel på land. Det här är ett besök som familjen sent kommer att glömma och det är lika roligt för stora som små att susa ned för vattenrutschkanorna som finns att välja mellan.

 

Är du intresserad av historia finns det flera museer som är väl värda ett besök på din tur runt Siljan. Till exempel finns här Vasaloppsmuseet, Clas Ohlson-museet och Orsa Slipstensmuseum.

 

De bästa vandrarhemmen vid Siljan

Det finns flera fina vandrarhem att övernatta på runt Siljan. Vandrarhem är ett bra och billigt alternativ till semesterboende både om man reser ensam, i par eller en hel barnfamilj.

 

Till exempel finns Rättviksgården beläget i centrala Rättvik med bara en kilometer till Siljan. Vandrarhemmet ligger också relativt nära Leksand Sommarland vilket gör att boendet är perfekt för barnfamiljer som ska på badäventyr under sommaren. Vandrarhemmet erbjuder gemensamma hygienutrymmen lika som gemensamt kök och sällskapsrum. Alla rum är dock utrustade med enskilda handfat. Rummen är enkla men fräscha och trevligt inredda. Till vandrarhemmet hör även en trädgård med grillmöjligheter.

 

I Mora hittar man MJ Siljans Vandrarhem som är ett fräscht och hemtrevligt vandrarhem. Det här vandrarhemmet är beläget i närheten av flera museer, liksom tomteland, Vasaloppets målgång och flera natursköna områden. Här finns en härlig trädgård för gästerna att avnjuta och även andra gemenskapsutrymmen.

Gå behagligt gångavstånd från Mora station finns även STF Hostel Mora - Målkullan. Rummen som erbjuds är enkla och gästerna delar på kök och badrum. Det finns även en gemensam bastu att tillgå. Varje rum är utrustat med egen TV och här ingår även sängkläder och handdukar. Gästerna serveras även frukost och slutstädning av rummet ingår. Förutom närheten till centrum, olika museer och Vasaloppets målgång har man även bara 250 meter till en badstrand.

Om Siljansbygden

Siljan är som sagt Sveriges sjunde största sjö och ligger i Dalarna, sjön är 134 meter djup och uppmäter en yta om 292 kvadratkilometer. Sjön bildades av ett enormt meteroitnedslag för 365 miljoner år sedan och är den största kratern i Europa. Runt om Siljan finns flera skidspår och vandringsleder som är populära turistmål.

Booking.com

Relaterade artiklar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Bästa boendet nära Furuviksparken

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. 

Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

Bästa boendet nära Borås Djurpark

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. 

Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 Koordinater Norden ABLogo sidfot Koordinater.se