Bo på de bästa vandrarhemmen i Smögen 2020

 2020-04-26
Bo på de bästa vandrarhemmen i Smögen

På Sveriges västkust hittar man det populära turistmålet Smögen. Här finns allt man kan önska sig av en semester, det finns plats för avkoppling eller tid för fartfyllda aktiviteter.

Det sägs att västkustens bästa badplatser finns just på Smögen där vattnet är klart och klipporna är badvänliga. Härifrån kan man också åka på en härlig båtluff i skärgården eller besöka djurparken Nordens Ark.

 

För de som vill ta del av nöjesliv så är Smögenbryggan känt för just det. Här finns det gott om restauranger och barer som håller öppet in på småtimmarna. Smögenbryggan erbjuder också en del shopping och bryggan i sig är en sevärdhet med en unik atmosfär.

 

Runtom Smögen finns det fantastisk natur och flera naturreservat. Packa picknickkorgen, knyt på promenadskorna och ge dig ut i naturen. Hållö och dess fyr och Ramsvikslandet är exempel på två populära naturreservat som är värda ett besök.

 

En unik upplevelse är att ge sig ut på musselsafari där man får vara med hela vägen från att skörda musslorna till att förtära dem vid sjöboden när man är tillbaka igen. Det finns även gott om annat fiske för den som är intresserad. Eller bara åka på en härlig båttur för den som föredrar det. I Smögen kretsar mycket kring just fiske och livet till havs, något som man bör prova på när man ändå är där.

 

Booking.com

 

Vandrarhem kring Smögen

 

Knappt en mil från Smögen finns det enkla och lantliga boendet Ramsviks Övergård. Här finns det två olika typer av boenden att välja mellan, lägenheter eller en fristående stuga. Båda ligger ett stenkast från stranden Hunnebostrand. Alla boenden är utrustade för självhushåll, egen dusch och toalett samt gratis WI-FI. Ramsviks Övergård erbjuder gästerna fri parkering samt möjlighet att låna cykel helt utan kostnad för att enkelt kunna upptäcka närområdet. Hit är även husdjur välkomna.

Se priser för Ramsviks Övergård.

 

I Brastad ligger vandrarhemmet Lysekil-Brastad. Här delar gästerna på kök och ett sällskapsrum liksom dusch och toalett. Det finns även tvättmöjligheter på vandrarhemmet. Lysekil-Brastad har en enkel standard, erbjuder gästerna att nyttja den intilliggande trädgården och ansluta sig till gratis WI-FI. Här kan man också välja mellan flera olika storlekar på rummen, allt från enkelrum till en lägenhet som rymmer 14 personer.

Se priser för Lysekil-Brastad

I Kungshamn hittar man Kungshamns Vandrarhem. Rummen har enkel standard där några nyligen är uppfräschade. Till gästernas förfogande står två kök med full utrustning att nyttja, ett sällskapsrum med TV och en trädgård där det också finns möjligheter att grilla. Toalett och badrum delas med övriga gäster. Här kan man välja mellan olika boenden alternativ och de har allt ifrån en bädd i en sovsal till större familjerum. Från Kungshamns Vandrarhem har man närhet till flera butiker och restauranger.

Se priser för Kungshamns Vandrarhem.

Om Smögens geografi

Smögen är en ö som är belägen i Västra Götaland och hit vallfärdar tusentals turister varje år, såväl inhemska som utländska, främst på sommarhalvåret. Hur ön har fått sitt namn har många teorier men man tror att det kommer från sundet som går mellan Smögen och ön Kleven, ett trångt sund som heter Smyghålet.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se