Bästa laddstationen till bilen - snabbaste laddningen till din bil!

 2021-10-01
Bästa laddstationen till bilen

Allt fler personer väljer att köpa el- eller hybridbil, vilket har gjort att utvecklingen av laddstationer till bilar har ökat kraftigt och i raketfart. Men det ökade utbudet har också gjort det svårt att kunna göra ett bra val, varför är anledningen till att vi har skapat denna topplista.

I våra jämförelser av marknadens utbud har vi kikat på faktorer som pris, laddtid och hur många uttag laddstationen är försedd med. Därefter har vi valt ut tre stycken modeller som står ut från mängden. Den prisvänliga och mycket effektiva laddstationen Easee Home, kommer att göra det hur enkelt som helst att ladda bilbatteriet på hemmaplan!

Topp 3 laddstationer till bilen bäst i test

1. Easee Home

Bästa laddstationen till bilen - Easee Home Laddbox 1.4-22kW
 • Fjärrstyrd laddare
 • CE-märkt
 • Inbyggda temperatursensorer
 • Anpassad för skandinaviskt klimat

Med laddstationen Easee Home kan du enkelt ladda din elbil med några få knapptryck. Lådan sammankopplas enkelt med ditt WiFi och med hjälp av bluetooth kan du styra när bilen ska laddas direkt från soffan. En fjärrstyrd modell som du verkligen kan lita på och som gör jobbet med att ladda elbilen så mycket enklare.

Utöver laddstationens enkla användning är den också CE-märkt och försedd med flera utmärkande funktioner. Däribland är laddstationen anpassad för det skandinaviska klimatet och inbyggda temperatursensorer gör också att laddaren inte kan överhettas. För sina många tillägg och fantastiska design i jämförelse med dess pris är detta en modell helt i sitt egna slag och passar samtliga hem.

 

2. Evbox Elvi - Försedd med ett laddningsuttag!

Bästa laddstationen till bilen - Evbox Elvi
 • Effekt: 22 kW
 • Antal laddningsuttag: 1 stycken
 • Passar samtliga elfordon
 • Klimatanpassad

Den mycket funktionella laddstationen Evbox Elvi är anpassad för fordon med en kontakt av typ 2, vilket innebär att oavsett om du har el bil, moped eller motorcykel som drivs med hjälp av ström så kommer denna modell i de flesta fall att vara ett utmärkt val för dig. Laddstationen är dock endast försedd med ett laddningsuttag så har du flera fordon att ladda bör du kika på en större modell.

Elvi är klimatanpassad och har en maximal laddström på 32 A. En mycket effektiv modell som kan användas av många och som är enkel att installera.

 

 

3. Charge Amps Aura  - Försedd med två laddningsuttag!

Bästa laddstationen till bilen - Charge Amps Aura
 • Kontakt: Typ 2
 • Antal uttag: 2 stycken
 • Enkel att använda
 • Maximal effekt: 44 kW

Letar du efter en rejäl laddstation som har möjlighet att förse upp till två elfordon med ström så kommer Charge Amps Aura att vara ett utmärkt val. Laddstationen väger totalt 10 kilo och är enkel att både installera och använda. Genom att sammankoppla laddstationen med din mobil kan du hålla koll på laddningen utan att behöva lämna hemmets sköna vrå.

Laddstationen har en maximal effekt på 44 kW, vilket gör att batteriet laddas snabbare för att du ska spara tid. Modellen är visserligen dyrare, men ha då i åtanke att du får mer för pengarna och att du kan ladda både din elmoped och elbil samtidigt utan några problem.

 

 

Tre vanliga frågor om laddstationer till bilen:

Hur använder man en laddstation till bilen?

Efter installation är användningen av din laddstation väldigt enkel. Säkerställ att laddstationen är anpassad för ditt elfordon och sedan är det bara att koppla in den i bilens uttag. Inkluderade funktioner som WiFi-anslutning gör också att du kan hålla koll på laddtiden och justera när du vill att ditt fordon ska laddas.  

Passar laddstationen till samtliga elfordon?

Samtliga laddstationer specificerar för vilken typ av kontakt de är anpassade för. De flesta elfordon använder sig av typ 2, men det är viktigt att du säkerställer att den laddstation du köper är kompatibel med det fordon du har hemma.

Vad ska man tänka på vid köp av laddstation?

Att investera i en laddstation till bilen att använda hemma kommer att ge dig så många fördelar och då framförallt om du inte har tillgång till en laddstation nära hemmet. Men när du väljer laddstation är det viktigt att den dels passar din bil, men också har en bra maximal effekt och tillräckligt många uttag för att passa ditt hem.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Eftersom marknaden väldigt snabbt har fyllts på med nya modeller av laddstationer och utbudet ständigt utökas, kan det vara svårt som konsument att välja rätt modell. Vilka funktioner bör laddstationen ha för att passa ditt hushåll bäst?

När vi valde ut vilka modeller vi skulle inkludera på topplistan, var målet att ta fram tre modeller som ska vara funktionella, enkla att använda och passar perfekt för hemmabruk. Detta drar alltså ner prislappen och oavsett budget kan du hitta en passande modell på vår topplista.

Har du länge funderar på att skaffa en elbil men inte riktigt har klurat ut hur bilen ska kunna laddas under natten? Med en laddstation till bilen kommer du snabbt och enkelt kunna fylla på batteriet och färdas på ett mer miljösmart sätt!

Källor och referenser:

https://laddsmart.se/basta-laddboxen/

https://www.hybridaemobility.se/laddstationer/guide/

 

Relaterade artiklar

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Sverige, med sitt kalla klimat och enkla skönhet, har mycket att erbjuda inte bara för ögat utan även för gommen. 

Matäventyr på vägarna: Street food och lokala delikatesser i Sverige

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

I Sveriges djupa skogar, myllrande städer och längs dess klippiga kuster finner man en kulturell skattkista värd att utforska. 

Kulturella pärlor: Utforska Sveriges konst- och kulturscener

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Båtluffa i Stockholms skärgård!

Att resa runt i Stockholms skärgård bland vackra klippor, gemytliga stugor och en skärgårdsidyll är ett perfekt sätt att uppleva en av Sveriges bästa sidor. 

Båtluffa i Stockholms skärgård!

6 bästa julborden i Stockholm!

6 bästa julborden i Stockholm!

Inför allt julstök är julbord en given tradition som många svenskar väljer att gå på, både med kollegor, vänner och sina partners. 

6 bästa julborden i Stockholm!

7 aktiviteter att göra på hösten

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Sverige kryllar av spännande och givande aktiviteter under hösten för hela familjen. 

7 aktiviteter att göra på hösten – Utflykter för hela familjen!

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Stockholm är en utmärkt stad att resa till tillsammans med familjen. Det finns hur mycket som helst att göra, museer, restauranger, shoppingområden 

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se