Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 2020-08-13
Bästa boendet nära Smygehuk
Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa längs kusten, ta en glass i solen eller titta fina båtar.

I närheten av Smygehuk finns det ett flertal sandstränder där man kan njuta av härliga sommardagar. Bland annat badstranden Pärlan, Skateholm eller Nybostrand. I Trelleborg är det väldigt cykelvänligt och om sommaren slår flera uthyrare upp portarna. På cykel tar du dig smidigt fram till badstränder, restauranger och sevärdheter.

Skåre snorkelled är sydkustens allra första snorkelled, ett helt nytt sätt att upptäcka naturan på - denna gång under vattenytan. Du följer en markerad led och får ta del av det liv som gömmer sig i havet. Fler vattenaktiviteter är bland annat stå upp-paddel och fiske.

Föredrar du att vara på land kan du utmana familj eller vänner i minigolf eller en runda disc golf. I Trelleborgen får du uppleva hur det var att leva under vikingatiden, borgen är idag en rekonstruktion av den ursprungliga ringborg som en gång stod på platsen. Dammarna som finns runt borgen är hem för hundratals grodor, passa på att gå på grodsafari!

Smygehuk med omnejd har upplevelser för både stora och små, här behöver man inte vara rädd för att man ska få en tråkig stund.


Booking.com

Bo nära Smygehuk


Boende i ljusa och fräscha rum med utsikt över hav och fyr, det erbjuder STF Smygehuk Fyr & Logi. Huset är från början en gammal fyrvaktarbostad till den fyr från 1800-talet som står alldeles intill. Numera är det ett vandrarhem med rum som har mellan två och fyra bäddar. Alla rum är utrustade med en sittgrupp medan toalett, dusch och kök delas med övriga gäster. Det finns även ett gemensamt TV-rum där man också kan roa sig med något av de sällskapsspel som finns till förfogande. Gästerna är välkomna att använda trädgården och tillhörande sittgrupp och grillmöjligheter.

Källstorp Bed & Breakfast har stilfullt renoverat ett äldre hus med både vinklar och vrår för sin verksamhet. Här finns en lummig trädgård att njuta av för utomhuslek eller avkoppling. Varje dag serveras en enklare frukost och gästerna kan även nyttja allmänna sällskapsytor. Här ingår badrock, Wi-Fi och parkering på gården. Vid förfrågan kan det även vara möjligt att ta med sig husdjur till Källstorp.

En blå stor dubbeldörr välkomnar dig in i en rejäl byggnad i vit puts. Innanför dörrarna finns Äspögården B&B som erbjuder enkla rum med allt från 1 bädd upp till 4 bäddar med möjlighet för 5 bäddar. På morgonen dukas det fram en härlig frukostbuffé till alla gäster. Äspögården erbjuder gratis Wi-Fi, ett härligt sällskapsrum att vistas i och en underbar trädgård att koppla av i. Här är också husdjur välkomna.

Smygehuk är Sveriges sydligaste udde som ligger på Skånes kust i Trelleborgskommun. Utkiken kallas den plattform som förlängde udden 2007. Udden består av sand och mot havet är det stenstränder.


Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till [email protected] så löser vi det!

Relaterade artiklar

Några pärlor på Österlen

Några pärlor på Österlen

Österlen är väldigt tilltalande med sin varierande natur, vackra vyer och fina vandringsleder. Det är även ett perfekt resmål för dig som vill njuta av en god bit mat eller letar efter en gemytlig campingupplevelse. 

Några pärlor på Österlen

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära High Chaparral

Bästa boendet nära High Chaparral

På med cowboy-hatten, förbered dig på ett äventyr som du sent kommer glömma och kliv sedan rakt in i vilda västern. Här kommer du direkt i rätt stämning när du kliver innanför grindarna och möts av hästar, cowboys och hus 

Bästa boendet nära High Chaparral

Hitta bästa boendet nära Järvzoo

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

Istället för att bara vara en djurpark i mängden i Sverige så har Järvzoo valt att nischa in sig på nordiska djur. Här lever ett antal nordiska vilddjur i generösa hägnen för att få ett så naturligt liv som möjligt. 

Hitta bästa boendet nära Järvzoo 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se