Bästa boendet nära Furuviksparken 2020

 2020-05-01
Bästa boendet nära Furuviksparken

Furuviksparken är inte bara en djurpark utan ett helt äventyr. Parken är inte bara hem för ett 40-tal olika djurarter utan här ryms också tivoli, badäventyr och historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Mellan år 2010 - 2012 var dessutom Äventyrsön inspelningsplatsen för det populära barnprogrammet Wild Kids.

Det är också på Äventyrsön som man kan lära sig mer om den historia som finns bevarad på Gävlekusten. Här kan man besöka det Hemliga Fortet som är ett kustförsvarsmuseum bevarat sedan Kalla Kriget.

I djurens del av parken får man ett nära möte med det vilda. Här kan man besöka olika djurarter, se på när de matas och lära sig mer om djuren som finns i parken. Här erbjuds också ponnyridning för parkens mindre besökare.

Parkens tivolidel har allt som man kan önska. Det finns fartfyllda karuseller för både stora och små, chokladhjul och andra spel, restauranger och glasskiosker.

Även Äventyrsbadet är välbesökt varma sommardagar. Där kan besökare njuta av utomhuspooler, vattenrutschbanor och äventyrstorn. Det finns både barnpool och pool som är djupare.

Furuviksparken är även känd för sina många konsertkvällar. Här samlas några av både Sveriges och världens artister flera härliga sommarkvällar för att underhålla tusentals besökare. Dansa och sjung med tillsammans med dina vänner!

Inne i parken finns det också flera restauranger med olika teman och även caféer, allt för en lyckad dag med familjen. Furuviksparkens breda utbud erbjuder verkligen någonting för alla sina besökare.

 

Booking.com

 

Bästa boendet nära Furuviksparken

Med gångavstånd till Gävles stadskärna ligger Gävle Bed & Breakfast. Varje rum är modernt och individuellt inrett och gästerna har tillgång till fräscha toaletter och duschrum som delas med övriga gäster. Gävle Bed & Breakfast erbjuder rum i olika storlekar, ett fullt utrustat kök, gratis WiFi och parkering, närhet till shopping och till grönområden. Dessutom är det promenadavstånd till Centralstationen varifrån man enkelt kan ta tåget till Furuviksparken.

 

I direkt anslutning till Gävle Bockens uppställningsplats finns Pensionat Slottstorget. Pensionatet erbjuder flera olika rumstyper där alla är enkelt inredda, en del med eget badrum och en del där man får dela badrum med andra gäster. Varje morgon dukas en härlig frukostbuffé fram till gästerna. Här erbjud gratis Wi-Fi, mysig lounge och närhet till flertalet butiker och restauranger.

 

Älvklarlebyfallen är en populär sevärdhet söder om Gävle och här, på ön Laxön, finns Älvkarleby Vandrarhem. Här bor man naturnära med forsen inpå knuten i rum med högt i tak som är sparsamt inredda. Huset som vandrarhemmet huserar i är ett historiskt hus från 1800-talet och dess äldre charm är väl bevarad i dagens verksamhet. Kök och badrum finns för gästerna att dela på, liksom tillhörande trädgård. Det finns rum i olika storlekar att välja mellan och på sommaren anordnas underhållning i form av en trubadur.

Mer om Furuvik

Furuviksparken ligger strax söder om Gävle precis vid Österjöns kust. Tack vare parkens läge så är den också lättillgänglig för besökare. Hit kan besökare ta sig med bil eller privat båt, man kan också välja kommunalt färdmedel i form av buss, tåg eller båt.
Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel?
Skicka ett mail till info@koordinater.se så löser vi det!

Läs mer:

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

The Steam Hotel

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

The Steam Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, precis intill Mälaren. 

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

Bästa boendet vid Ullared

Bästa boendet vid Ullared

Ullared är mest känt för det stora, gula varuhuset Gekås som till och med har en egen tv-serie. 

Bästa boendet vid Ullared

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se