Bästa boendet nära Borås Djurpark 2020

 2020-04-30
Bästa boendet nära Borås Djurpark

Hitta bästa boendet nära Borås Djurpark - Borås Djurpark brukar kallas för Sveriges första Afrika och anlades år 1962. Mycket har hänt sedan parkens första djur, lejonet Simba, flyttade in och numera huserar närmare 600 djur, fördelat på cirka 65 arter, på den 40 hektar stora djurparken. Simba finns dessutom bevarad på Göteborgs Naturhistoriska museum dit han skänktes efter sin död.

 

Simba har även präglat stora delar av parken och har parkens avdelning Simbaland uppkallad efter sig. Simbaland är till för parkens små besökare och här kan man leka i den stora lekparken, se lejonet Simba och hans vänner uppträda på scenen, ta en tur med tåget och slå sig ned med sin picknickkorg.

 

Förutom att besökare själva kan strosa runt bland parkens alla olika djur så kan man också ta del av uppvisningar efter ett särskilt program. För den som vill ha en mer exklusiv visning av djuren kan man boka en egen guidning.

 

Parken har både nordiska djurarter och mer exotiska arter och man har haft som mål att ha så få stängsel som möjligt som skiljer djur och besökare åt. Istället har man jobbat med andra typer av hinder för att forma in djurens inhägnader, till exempel nivåskillnader och vattenhinder.

 

I parken drivs också viktig forskning, utbildning och bevarandeprogram. Parken är till exempel känd för sin gepardavel som är väldigt framgångsrik.

 

Booking.com

 

Bo nära Borås Djurpark

Sjöbredareds Gård erbjuder två olika bomöjligheter precis intill vattnet vid sjön Tolken. Härifrån har du den absolut bästa utsikten både över vatten, trädgård och öppna fält.  På gården finns en fristående stuga som är modernt inredd och har plats för 7 gäster. Sedan finns boendet som kallas för studion som har plats för 4 gäster. Båda boendealternativen har fullt utrustat kök, gratis Wi-Fi och TV. Här får du nyttja gårdens trädgård med tillhörande grillmöjlighet och uteplats. Sjöbredareds Gård erbjuder också uthyrning av bastu, kanot, roddbåt och cyklar.

 

I en vit stenvilla i Härryda ligger Landvetter BnB. Bara några minuter med bil från Landvetters flygplats erbjud här unikt inredda sovrum i olika storlekar. Badrum, kök och vardagsrum delas med övriga gäster, lika som den tillhörande terrassen. Här finns också en trädgård som gärna får nyttjas av gästerna, även sällskapsspel, gratis parkering och gratis Wi-Fi.

 

Hällestad Kronogård är ett lantligt bed and breakfast i Älmestad. Här bor gästerna i enkelt inredda dubbelrum och delar på badrum, kök och vardagsrum. På gården finns ett lantbruk i liten skala och gästerna kan njuta av närliggande grönområden och gårdens djur, för den som är intresserad kan man ordna med ridning på någon av gårdens hästar. Varje dag dukas en ekologisk frukost upp för gästerna och om man vill så kan man förboka lunch och middag. Vid förfrågan kan även ditt husdjur följa med på semester till Hällestad Kronogård.

Mer om Borås djurpark

Borås djurpark ligger strax norr om Borås i Västergötland. Hit tar sig besökare enkelt med egen bil eller med särskilda bussar som avgår från både Borås och andra större städer i närheten. Djurparken ligger längs väg 40 och är på så sätt lättillgänglig för besökare.

Vill du att ditt boende ska vara med i denna artikel? Skicka ett mail till [email protected] så löser vi det!

Relaterade artiklar

Bo på Roslagens bästa vandrarhem

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

Stannar du hemma i sommar på semestern? Då kanske du gör ett besök i Roslagen med övernattning 2021, kolla dessa vandrarhem! 

Bo på Roslagens bästa vandrarhem 2021

The Steam Hotel

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

The Steam Hotel är ett fyrstjärnigt hotell beläget i centrala Västerås, precis intill Mälaren. 

The Steam Hotel - Ett modernt hotell i gammal förpackning

Bästa boendet vid Ullared

Bästa boendet vid Ullared

Ullared är mest känt för det stora, gula varuhuset Gekås som till och med har en egen tv-serie. 

Bästa boendet vid Ullared

Populära boenden Kalmar

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

På den småländska östkusten hittar vi residensstaden Kalmar. Kalmar är en spännande stad och bär på en betydande historia som har bevarats under århundranden. 

Populära boenden för en weekend i residensstaden Kalmar

Bästa boendet nära Vingåker

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Med sina 7000 kvadratmeter är Vingåker factory outlet är inte bara Sveriges största märkesoutlet, utan till och med den största i Norden. 

Bästa boendet nära Vingåker factory outlet 2020

Bästa boendet nära Smygehuk

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

Varje år vallfärdar hundratusentals turister från när och fjärran till Smygehuk och de är främst på sommarhalvåret som de åker dit. Under sommaren lever Smygehuk upp och det finns flera aktiviteter att roa sig med samtidigt som man kan strosa 

Bästa boendet nära Smygehuk 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se