Allt om Garmin Striker Plus 9

 2020-09-03
Allt om Garmin Striker Plus 9

Med Garmin Striker Plus 9 får du full koll på vad som gömmer sig under vattenytan, både fisk och andra föremål. Detta ekolod har framförallt tre värdefulla funktioner för att öka din upplevelse - Quickdraw Contours, CHIRP ClearVü och SideVü. All data visas på skärmen med en storlek på 9 tum, i fullfärg och med en upplösning på 800x480 bildpunkter. Skärmen är ljusstark och skiftar automatiskt mellan dag- och nattläge för att du alltid ska ha de bästa förutsättningarna för att tolka datan som visas.

 

 

Funktionen Quickdraw Contours lagrar de platser som du vanligtvis besöker. Den registrerar kustlinjer och vattendjup medan du åker. Med GPS-funktionen kan du även själv lägga till föremål i den uppritade kartan så som bryggor, terränghinder eller bara markera ett ställe som du vill återvända till vid ett annat tillfälle, till exempel ett bra fiskeställe. Denna funktion visar även båtens hastighet vilket är värdefullt när du trollfiskar eller bara för att hålla koll på att du inte överskrider tillåten hastighet.

 

ClearVü och SideVü är ekolodsfunktioner med olika skanningstekniker. Den förstnämnda registrerar allt som rör sig direkt under båten. Det kan vara fiskar, fasta eller lösa föremål, botten och grynnor. SideVü registrerar istället allt som passerar på sidorna av båten. På så sätt kan du få en fullständig kontroll över hur omgivningen ser ut under ytan i alla vinklar. Den avancerade teknologin i detta ekolod möjliggör en skarp detaljbild där varje föremål tydligt separeras och urskiljs så att det går att identifiera.

Gränssnitt på Garmin Striker Plus 9

Garmin Striker Plus 9 har även ett lättanvänt gränssnitt för att ytterligare öka upplevelsen för dig som användare. Det ska vara enkelt att använda ekolodet och det ska vara smidigt att komma igång med alla funktioner.

 

Med hjälp av det inbyggda Wi-Fi kan du även koppla ihop ekolodet med appen ActiveCaptain. Appen är kostnadsfri och däri kan du få värdefulla aviseringar som du har nytta av samtidigt som du kommer åt den registrerade datan från Quickdraw Contours och smidigt kan uppdatera mjukvaran direkt via appen.

 

 

Det inbyggda minnet kan registrera och lagra data motsvarande 800 000 hektar med enfotskonturer. Även om det är en stor yta så är det en nackdel att Garmin Striker Plus 9 inte har uttag för extra SD-kort för de som vill använda ett utökat minne. Funktionen för att dela frekvenser finns, där du alltså kan visa två olika frekvenser samtidigt genom att dela upp skärmen i två. Här hade man även velat ha möjligheten att koppla ytterligare en skärm till ekolodet så att man kan visa en frekvens på vardera skärm.

 

Compress 8000 AA är även tystlåten både när den alstrar värme och kyla vilket gör att den inte upplevs som störande varken utomhus eller inomhus. En luftvärmepump kan dock kännas estetiskt störande både mot husets fasad och till inredningen inomhus. För enkel uppsättning kan man köpa till en ställning till utomhusdelen som möjliggör smidig förankring antingen upphängd på väggen eller stående, upphöjd från marken.

 

 

Denna fishfinder med inbyggd GPS är trots detta en av marknadens bästa och ligger i framkant vad gäller både GPS och ekolodsteknik. Skärmen har dessutom ett tiltläge vilket gör att du får en tydlig bild av skärmen oavsett om du kör båten sittandes eller ståendes. Den är även utrustad med vattentemperaturgivare, en särskild funktion för att identifiera fisk även i högre hastigheter och den gör detta i realtid så att du inte missar ett värdefullt fiskeläge.

Garmin
Manualen

Bästa handhållna gpsen

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se