Allt om Bosch Compress 8000 AA – En mycket populär luft-luftvärmepump!

 2020-08-30
Allt om Bosch Compress 8000 AA

Bosch Compress 8000 AA – En luft-luftvärmepump kan på ett enkelt sätt minska energikostnaderna för uppvärmning av hus. Denna typ av värmekälla kräver inga avancerade installationer eller förarbeten. Det är ingen gräsmatta som behöver grävas upp och inga berg som måste borras igenom. Istället nyttjar en luft/luftvärmepump luften som finns utomhus och blir därför ett energisnålt och miljövänligt alternativ till uppvärmning. Denna typ av pump kan även användas som air condition vilket får luften sval på sommaren samt att den kan rena luften från ohälsosamma partiklar.

 

 

Bosch har en lång erfarenhet av luft/luftvärmepumpar och tagit fram modellen Compress 8000 AA. Pumpen har en effekt som kan uppnå 8,5 kW och blir därför tillverkarens kraftfullaste luft/luftvärmepump. Compress 8000 AA gör inomhus klimatet behagligt oavsett om det är ett mindre hus eller om det är stora och öppna ytor, upp till 250 m², som ska värmas.

 

Modellens innerdel har en särskild luftspridare som är framtagen för att effektivt sprida luften över hela huset, oavsett om det är varmluft eller kalluft som ska cirkulera. Om luft/luftvärmepumpen används i sommarhuset eller i fjällstugan kan man även ställa in underhållsvärme när man inte är där. Då ser pumpen till att huset eller stugan håller en temperatur som inte är skadlig för såväl ledningar som inredning.

Egenskaper Bosch Compress 8000 AA

Förutom en kraftfull effekt har denna modell även energiklass A+++ vilket är den högsta på skalan. Det gör att Bosch Compress 8000 AA är riktigt energisnål när den värmer upp huset. För den svalkande effekten är energiklassen något lägre på A++. Luft/luftvärmepumpen är anpassad för att fungera optimalt i det nordiska klimat som råder i Sverige. Energiklasserna är grundande på SCOP 5.2 och SEER 7.4, vilket är värdet på hur många kilowatt värme respektive kyla man utvinner på varje förbrukad kilowatt. Det vill säga att du betalar för en kilowatt vid uppvärmning och får värme motsvarande 5.2 kilowatt. För kyla är siffran högre där du betalar för en förbrukad kilowatt och utvinner kyla motsvarande 7.4 kilowatt.

 

Compress 8000 AA är även tystlåten både när den alstrar värme och kyla vilket gör att den inte upplevs som störande varken utomhus eller inomhus. En luftvärmepump kan dock kännas estetiskt störande både mot husets fasad och till inredningen inomhus. För enkel uppsättning kan man köpa till en ställning till utomhusdelen som möjliggör smidig förankring antingen upphängd på väggen eller stående, upphöjd från marken.

 

 

Luftvärmepumpen styrs med hjälp av en fjärrkontroll men om man inte vill ha någon fjärrkontroll kan man via en app styra enheten. I appen kan man ändra temperatur och fläkthastighet. Samtidigt får du koll på pumpens drift och kan få varningar direkt till mobilen. På så sätt kan du hålla koll på värmen i stugan när du inte är där utan att behöva åka dit för att kolla till den. Denna funktion möjliggör också att du kan höja upp temperaturen innan du anländer till stugan eller huset så att det direkt är behagligt att vistas där. Nackdelen är att denna funktion inte ingår automatiskt utan måste läggas till separat vid köpet.

Läs produktbroschyren

Bosch web

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se