Åk på familjesemester i vinterparken i Östersund!

 2023-03-07
Vinterparken i Östersund

Vinterparken är en naturlig mötesplats på vintern i Östersund. Här samlas allt ifrån barnfamiljer, atleter, pensionärer och soldyrkare för en heldag utomhus. Vad kan du göra i vinterparken och när är den öppen för allmänheten? Åk på familjesemester i vinterparken i Östersund!

Vad är Vinterparken i Östersund?

Vinterparken är en park i Östersund under vintermånaderna för hela familjen med aktiviteter och underhållning. Vinterparken öppnade den 4 februari i år och har öppet till slutet av april. Projektet Vinterparken har drivits i Östersund sedan säsongen 1996/1997 och är ett initiativ av kommunen och näringslivet för att popularisera vintern i Östersund.

Vinterparken har under många år lockat många östersundare och turister från hela Sverige som vill spendera tid ute i naturen med många aktiviteter både för stora och små. Under vintersäsongen är anläggningen öppen varje dag mellan 11-16, men Spårsystemet och Medvinden är tillgängliga även andra tider på dagen.

Vinterparken som mötesplats gör att den blir en social plats med tillgång till flera sporter där familjen kan samlas för en givande och fartfylld semester. Under både helger och vinterlov är parken som mest populär. Här kan du bland annat gå på skotersafari, vara med i ett skridskolopp eller åka turer med häst och släde.

Vart kan du bo?

Vinterparken i Östersund ligger nära Östersunds centrum och här har du ett flertal olika boendealternativ som hotell, vandrarhem, mindre pensionat, stugbyar och camping. Om du vill bo på hotell kan du välja att antingen bo mitt i stan eller en bit utanför.

För camping och stugbyar finns det flera alternativ i närheten av centrum, på Frösön och vid Sandviken. Många hotell erbjuder även paketerbjudanden för hela familjen.

Hur tar du dig hit?

Det finns många sätt att ta dig till Östersund och Vinterparken med både bil, tåg eller flyg. För de som väljer att ta bilen till Östersund behöver man ta E14 och riksväg 45. De centrala delarna av Östersund är indelade i olika parkeringzoner med olika avgifter. Om du vill ha din bil stående längre än 24 timmar kan du parkera din bil på Östersunds Centralstation och vid Storsjö Strand.

Det går även bussar och tåg till Östersund från flera platser i landet med ett stort antal avgångar varje dag. SJ trafikerar Östersund från hela Sverige med bland annat Norrtåg och Inlandsbanan. SAS trafikerar Arlanda – Östersund med förbindelse till övriga Sverige.

Vad kan du göra i Vinterparken?

I Vinterparken har du stor variation på aktiviteter för hela familjen. Du kan bland annat åka skridskor, skidor, leka i snöborgen eller avnjuta solen på vinterplayan. Vinterplayan är hjärtat av Vinterparken och ligger beläget på Storsjöns is intill hamnområdet. Här står solstolar utspridda för besökare att sitta i och njuta av de värmande solstrålarna.

För barn kan du testa på konståkning, snowvolley, hockey, linbana, trampbilbana och hinderbana för de mest äventyrslystna. För de allra minsta kan Birgers lekland locka. Här kan barn åka pulka i någon av parkens två backar för barn, pimpla i isen, ta del av kägelbana som är en mix av bowling och curling, fri skridskoåkning på naturis eller leka i snöborgen som är en fästning där barn både kan leka och klättra.

Besök även gärna Vinterparksmuseet som är ett unikt litet museum på fyra hjul med en hel del olika utställningar i miniformat. Vintergalleriet bjuder även det på utställningar, men i storformat och är ett av Vinterparkens mest populära val av underhållning.

Vill du åka skridskor på en stor yta kan du ta en tur till Medvinden, som är en långfärdskridskobana som sträcker sig från Östersunds hamn till Kungsgårdsviken med en underbar utsikt av fjällen. När du lekt klart i snön och kylan kan du ta ett dopp i vinterbadet, vedeldade badtunnor i det fria, med en isvak, bastu och relaxavdelning, som ett minispa mitt i naturen!

Relaterade artiklar

De bästa festivalerna i Sverige 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

Vill du gå på festival i sommar? Vi har sammanställt vad Sverige har att erbjuda i sommar. 

De bästa festivalerna i Sverige 2020

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se