7 presentidéer till teknikintresserade resenärer

 2020-12-18

Har du svårt att klura ut vad du ska köpa i present eller julklapp? Det här är ett vanligt problem. Men om du har någon i din närhet som är teknikintresserad och reser mycket, då har vi tagit fram några riktigt bra tips som förmodligen kommer att passa dig som handen i handsken. Här listar vi 7 stycken olika idéer inom olika prisklasser och kategorier, vilket gör att du säkerligen hittar något som passar för dig. Häng med!

Våra presentídeer

Det finns egentligen hur många olika presenter som helst som man kan ge i detta fall, men nedan hittar du våra 7 stycken favoriter:

1. Ett par riktigt bra hörlurar

Om det är något en teknikälskare verkligen älskar, då är det ett par riktigt bra hörlurar. Detta gäller inte minst om denna teknikälskande människa även reser mycket. Vad kan vara bättre än ett par riktigt bra hörlurar när man sätter sig på tåget eller flyget och vill ha lite ensamtid? Precis, ingenting!

Välj gärna ett par hörlurar med noise cancelling-teknik, speciellt om mottagaren spenderar mycket tid på resande fot, då detta hjälper till med att stänga ute allt buller och resterande människor under resans gång. Se även till att hörlurarna är trådlösa, något som underlättar oerhört när man är på resande fot.

2. En surfplatta

En surfplatta går att använda till väldigt många saker, inte minst när man reser. Av den anledningen är en surfplatta den perfekta presenten till den resande teknikintresserade vännen, familjemedlemmen eller partnern. Plattan går att använda till att se på film, läsa böcker, spela spel, samt massvis med andra saker som en resenär kan syssla med under resans gång.

Det finns många olika typer av surfplattor att välja mellan. Försök att klura ut vilket märke eller operativsystem mottagaren använder, på det sättet kan han/hon koppla samman sina enheter för enklare filöverföring och synkronisering!

3. En actionkamera

Vad kan vara roligare än att dokumentera sina resor? Med en actionkamera, exempelvis en GoPro, kan din teknikintresserade vän, familjemedlem eller partner dokumentera sina resor, samt visa upp vad de har varit med om när de har varit på resande fot. En väldigt rolig present som även ger dig som givare mycket glädje i andrahand.

Även här finns det många olika märken och varianter att välja mellan, men GoPro är en variant som aldrig slår fel, samt är ledande inom branschen.

4. En powerbank

Visst är det jobbigt att få slut på batteri på telefonen när man reser? Ibland har man tillgång till ett eluttag på bussen, flygplanet eller tåget, men i vissa fall är detta inte möjligt. Det här problemet kan man lösa med en powerbank. Den här gåvan kommer uppskattas oerhört, det är en sak som är säker!

5. En prenumeration hos en VPN-tjänst

När man reser är det oerhört viktigt att man är försiktig med sina filer och privata information, speciellt när man är uppkopplad mot offentliga nätverk. En VPN-tjänst kan dock bidra med en mycket önskad anonymitet och säkerhet, vilket är anledningen till varför det här är en riktigt bra present till den resande tekniknörden. Som en ytterligare bonus kan personen även få tillgång till material som egentligen bara är tillgängligt i ett visst land eller region, exempelvis hos streamingtjänster och nyhetssajter. Med NordVPN coupon kan du dessutom få en rabatt på ditt köp.

6. Adaptrar

När man reser utomlands stöter man ibland på andra uttag än de vi har hemma i Sverige, då kan det vara bra om man har en adapter. Alltför få resenärer har med sig dessa verktyg på resan, därmed kommer denna gåva att uppskattas enormt, oavsett vem du ger den till. Den är även det absolut billigaste alternativet på den här listan (om du inte känner för att spendera några större summor).

7. En datorväska

En datorväska är ett väldigt bra verktyg att ha med sig på resan, speciellt om man vill ha lätt tillgång till sin dator, utan att behöva packa upp en resväska eller ryggsäck. De flesta varianter är lätta att bära med sig som handbagage, samt brukar även ha plats för plånbok, mobil, samt andra typer av accessoarer. En perfekt present!

Slutord

Att komma på idéer på presenter, julklappar eller gåvor är aldrig enkelt. Därför har vi sammansatt den här listan för att göra det enklare för dig. Om du känner någon som är väldigt teknikintresserad och samtidigt reser mycket, då kan någon av ovanstående artiklar vara ett riktigt bra alternativ.

 

Vi hoppas du hittar den present du söker, lycka till!

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se