5 kreativa sätt att utnyttja video i en marknadsföringsstrategi

 2021-08-19
video i en marknadsföringsstrategi

Video är en av de allra mest populära typerna av innehåll på social media och det är också därför så många företag väljer att använda sig av just video när det gäller marknadsföring. Konsumenter är vana vid att se videos, och man når en bredare publik än om man enbart väljer text som kommunikationsväg.

En välproducerad video ger hög synlighet och ökar inkomster, men inte alla vet hur man använder sig av det på rätt sätt. Här får du 5 kreativa sätt att utnyttja video i marknadsföringsstrategi så att ditt företag kan dra nytta av det!

Visste du att?

  • Mer än 84% säger att de övertygades att köpa en produkt efter att ha sett en film om företaget eller produkten.
  • Marknadsföringsvideor som är upp till 2 minuter långa får störst genomslagskraft.
  • 80% av konsumenterna är mer villiga att se klart en film som har rubriker och textstycken inkluderade.

Sidor som får många besökare, som exempelvis casinoutansvensklicens.com, använder sig av en kombination av video och text för att locka till sig nya läsare men också för att ge de befintliga mer innehåll och värde av att stanna kvar på sidan.

1. Sträva efter att skapa en upplevelse

Oavsett vilken typ av content du använder dig av så måste det finnas en form av tvåvägskommunikation. Den som ser din film, eller läser din text, måste känna en delaktighet. Försök att undvika att skapa en film där de som tittar bara blir en slags ”publik”. Ge dem en chans att vara med och forma din företagskultur. Om både konsumenter och medarbetare känner att de bidrar till varumärkets framgång har du nått otroligt långt.

2. Använd video som en väg till tyngre innehåll

Det är väldigt effektivt att använda sig av videos i sociala medier för att rikta trafiken till en del av din hemsida. Ett smart sätt att göra det på är att låta länkar till rapporter, bloggtexter och annat vara en del av din video. Med en smart och slagkraftig hashtag når du många potentiella kunder på nätet.

3. Skapa instruktionsfilmer

Många som tittar på korta filmklipp på nätet väljer ”tutorials” för att lära sig nya saker. Om det handlar om att sminka sig, hur man sätter upp en tapet på rätt sätt eller hur man byter till vinterhjul på bilen spelar ingen roll. Människor använder sig av filmer för att lära sig saker och kan du skapa instruktioner som är tydliga kan du få ut ditt varumärke på ett effektivt sätt.

4. Enkelhet är oftast tillräckligt

Tittarna ser direkt om det autentiskt eller om det är inhyrda skådespelare som figurerar i dina filmer. Genom att använda dig av dig själv, dina medarbetare och era egna produkter får tittarna en mer nära relation till er och ert varumärke stärks. Att använda sig av proffs kan ibland vara nödvändigt när man filmar men oftast får de filmerna en känsla av att vara reklamfilmer och ratas av dina potentiella kunder.

5. Kombinera blogg och video

Google, och även andra sökmotorer, rankar sidor efter hur länge besökare befinner sig på sidorna. En sajt där besökarna stannar i genomsnitt 10 minuter rankar högre än en där de stannar i 1 minut, även om den med kortare besökstid faktiskt har bättre information. En video i bloggtexter, eller vid en produkt på din hemsida, får besökare att stanna kvar lite längre och det bidrar till bättre ranking på sökmotorer.

Tips att bära med sig

Det är ganska tidskrävande att skapa en film. Skapa flera filmer på en och samma gång för att fokusera på det. Tänk på att ha med ombyte och att inte filma i samma lokal hela tiden. Ska du skapa filmer för att skicka med i e-postutskick, lägga upp på produktsidor och även på en blogg eller informationssida så kan du spela in dem alla samma dag.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se