5 fina svenska badplatser

 2020-12-10
5 fina svenska badplatser

Sverige har ett väldigt vackert och varierat landskap, vilket gör att du kan hitta mysiga och gemytliga badplatser runt om i hela landet. Norr som söder. Oavsett vad du letar efter och om du allra helst uppskattar lena sandstränder eller en härlig omkringliggande natur med tillhörande camping, kan du hitta någonting som faller dig i smaken på denna lista.

Vi listar vad som i våran mening är 5 fina svenska badplatser, som du bör besöka minst en gång i livet.  För att kunna bada och sola behöver du inte åka utomlands. Sverige har så mycket att erbjuda!

1. Tylösand i Halmstad – ett paradis som passar alla!

Om du uppskattar en traditionell och inbjudande vit sandstrand där du kan sola, njuta av härliga havsbrisar och svalka kroppen med ett härligt dopp i det blå, så kommer du att uppskatta ett av Sveriges populäraste resmål, Tylösand i Halmstad. Denna badplats skapar lugn i hela kroppen och är ett paradis som passar samtliga personer och familjer, även dig med barn.

Framåt kvällen kan du njuta av långa strandpromenader utmed trallgångarna upp till strandens camping, där du kan boka in dig för natten.

2. Blå Lagunen på Gotland - Utomlandskänsla när den är som allra bäst!

På Blå Lagunen som hittas på Gotland kan du besöka mysiga vikar, som helt klart ger dig känslan av att du befinner dig utomlands.

På grund av vikarna blir vattnet sådär härligt blått som endast går att se på ett kort från Mallorca eller Thailand. Så ta med din familj på en tripp till Gotlands finaste Badplats Blå Lagunen.  

3. Hätteviksbadet i Tranås - Östergötlands guldklimp!

Runt Sommen finns det massor av uppskattade och välbesöka badplatser, som gör att du kan ta dig ett svalkande dopp eller hoppa rätt när i sjön från något av närliggande berg. Sommen har med sina 300 öar även blivit ett välbesökt resmål för personer som älskar att paddla kanot, åka båt eller tälta.

Om du vill få ut mer av din upplevelse och har vägarna förbi bland annat Torpön eller Hätteviksbadet i Tranås kan du räkna med en härlig dag på sjön med goda möjligheter för att hyra både båt, kanot eller kajak på plats. Därtill kan du avnjuta en dag på stranden och köpa glass i någon av de många omtalade glasskioskerna.

4. Pite Havsbad i Piteå  - Vacker natur och omgivning!

Om du letar efter en riktigt gemytlig och fin badplats i norra delen av Sverige, ska du verkligen besöka Pite Havsbad i Piteå. När du har solat och badat klart, kan du njuta av en oförglömlig måltid på en av Piteås innekrogar. En badplats för dig som älskar vacker natur och en fridfull omgivning.

5. Vintervikens badplats – En dag i Skärgården!

Inte långt från Aspudden i Stockholm hittar du den omskrivna Vinterviken. På denna badplats som ligger sammanlänkad med Mälaren kan du njuta av en härlig dag på stranden. Den traditionella strandmiljön blandas med en typisk skärgårdsmiljö, vilket skapar riktigt fina vyer.

Nära Vintervikens badplats, kan du även klippdyka vid Örnsbergs klippbad. Ett mycket vackert tillhåll som måste besökas minst en gång i livet. Ta med lite matsäck och ha en fantastisk dag utomhus med grillning, plockmat och bad.

Relaterade artiklar

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Stockholm är en utmärkt stad att resa till tillsammans med familjen. Det finns hur mycket som helst att göra, museer, restauranger, shoppingområden 

Topp 6 saker att göra med barnen i Stockholm

Se och göra i Visby

Saker att se och göra i Visby

Visby är en mycket vacker stad och en plats som många väljer att besöka på somrarna. Har du haft tankarna på vad det finns att göra i Visby? 

Saker att se och göra i Visby

Topp 7 museum i Stockholm

Topp 7 museum i Stockholm

Svenskar gillar verkligen museer. Det görs flera miljoner museibesök varje år i Sverige. 

Topp 7 museum i Stockholm

Stockholms bästa inredningsbutiker

Stockholms bästa inredningsbutiker

Har du tröttnat på din inredning eller precis flyttat till ett nytt hem? Då kan det vara dags att köpa nya möbler och inredning. Men var kan du köpa detta? 

Stockholms bästa inredningsbutiker

Bästa laddstationen till bilen

Bästa laddstationen till bilen - snabbaste laddningen till din bil!

Allt fler personer väljer att köpa el- eller hybridbil, vilket har gjort att utvecklingen av laddstationer till bilar har ökat kraftigt och i raketfart. 

Bästa laddstationen till bilen - snabbaste laddningen till din bil!

Hitta boende i Piteå

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

Piteå är en vacker och inbjudande stad, som egentligen tilltalar alla. Förutom ett stort utbud av restauranger 

Hitta boende i Piteå - bästa hotell, vandrarhem och Bed & Breakfast

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se