5 fina svenska badplatser

 2020-12-10
5 fina svenska badplatser

Sverige har ett väldigt vackert och varierat landskap, vilket gör att du kan hitta mysiga och gemytliga badplatser runt om i hela landet. Norr som söder. Oavsett vad du letar efter och om du allra helst uppskattar lena sandstränder eller en härlig omkringliggande natur med tillhörande camping, kan du hitta någonting som faller dig i smaken på denna lista.

Vi listar vad som i våran mening är 5 fina svenska badplatser, som du bör besöka minst en gång i livet.  För att kunna bada och sola behöver du inte åka utomlands. Sverige har så mycket att erbjuda!

1. Tylösand i Halmstad – ett paradis som passar alla!

Om du uppskattar en traditionell och inbjudande vit sandstrand där du kan sola, njuta av härliga havsbrisar och svalka kroppen med ett härligt dopp i det blå, så kommer du att uppskatta ett av Sveriges populäraste resmål, Tylösand i Halmstad. Denna badplats skapar lugn i hela kroppen och är ett paradis som passar samtliga personer och familjer, även dig med barn.

Framåt kvällen kan du njuta av långa strandpromenader utmed trallgångarna upp till strandens camping, där du kan boka in dig för natten.

2. Blå Lagunen på Gotland - Utomlandskänsla när den är som allra bäst!

På Blå Lagunen som hittas på Gotland kan du besöka mysiga vikar, som helt klart ger dig känslan av att du befinner dig utomlands.

På grund av vikarna blir vattnet sådär härligt blått som endast går att se på ett kort från Mallorca eller Thailand. Så ta med din familj på en tripp till Gotlands finaste Badplats Blå Lagunen.  

3. Hätteviksbadet i Tranås - Östergötlands guldklimp!

Runt Sommen finns det massor av uppskattade och välbesöka badplatser, som gör att du kan ta dig ett svalkande dopp eller hoppa rätt när i sjön från något av närliggande berg. Sommen har med sina 300 öar även blivit ett välbesökt resmål för personer som älskar att paddla kanot, åka båt eller tälta.

Om du vill få ut mer av din upplevelse och har vägarna förbi bland annat Torpön eller Hätteviksbadet i Tranås kan du räkna med en härlig dag på sjön med goda möjligheter för att hyra både båt, kanot eller kajak på plats. Därtill kan du avnjuta en dag på stranden och köpa glass i någon av de många omtalade glasskioskerna.

4. Pite Havsbad i Piteå  - Vacker natur och omgivning!

Om du letar efter en riktigt gemytlig och fin badplats i norra delen av Sverige, ska du verkligen besöka Pite Havsbad i Piteå. När du har solat och badat klart, kan du njuta av en oförglömlig måltid på en av Piteås innekrogar. En badplats för dig som älskar vacker natur och en fridfull omgivning.

5. Vintervikens badplats – En dag i Skärgården!

Inte långt från Aspudden i Stockholm hittar du den omskrivna Vinterviken. På denna badplats som ligger sammanlänkad med Mälaren kan du njuta av en härlig dag på stranden. Den traditionella strandmiljön blandas med en typisk skärgårdsmiljö, vilket skapar riktigt fina vyer.

Nära Vintervikens badplats, kan du även klippdyka vid Örnsbergs klippbad. Ett mycket vackert tillhåll som måste besökas minst en gång i livet. Ta med lite matsäck och ha en fantastisk dag utomhus med grillning, plockmat och bad.

Relaterade artiklar

Sveriges 10 största städer 2020

Sveriges 10 största städer 2020

Vet du vilka Sveriges största städer är? Du kan säkert räkna upp dem hyffsat bra, men vet du ordningen och ungefär hur måna som bor där? 

Sveriges 10 största städer 2020

Detta är Tyresta nationalpark

Det här är Tyresta nationalpark

Längtar du efter att få vara helt omgiven av natur – riktig natur? Med hundraåriga knotiga tallar över dig, och mjuka mattor av mossa under dig? 

Det här är Tyresta nationalpark

De bästa festivalerna i Sverige 2020

De bästa festivalerna i Sverige 2020

Vill du gå på festival i sommar? Vi har sammanställt vad Sverige har att erbjuda i sommar. 

De bästa festivalerna i Sverige 2020

 

© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se