5 aktiviteter online som inte innebär att bläddra igenom sociala medier

 2020-08-26

Det är dags att inse att sociala medier är ett problem. De är designade för att vara beroendeframkallande, samt att det är väldigt enkelt att fortsätta bläddra igenom en oändlig mängd av material, samtidigt som man glömmer integritetsproblemen och den negativa effekt som sociala plattformar har. Internet är i sig självt en enorm källa av material för underhållning och utbildning, vilket betyder att du enkelt kan undvika att öppna Facebook eller TikTok för att fortsätta med den oändliga och tråkiga bläddringen. Om du är trött på att se samma människor lägga upp samma saker varje dag, samt känna de dåliga effekterna av sociala medier, kan du ta del av dessa utmärkta idéer för alternativa aktiviteter online, aktiviteter som inte gör att du blir uttömd på energi och uttråkad.

1.    Investera lite pengar

Om du har pengar att leka med, är det bra att känna till att du kan förvandla dessa pengar till mer pengar, om du tänker smart. Trading online är populärare än någonsin, samt att du inte behöver en examen i ekonomi eller matematik för att bli involverad. Välj den typ av handel som verkar passa bäst för dina färdigheter, sedan är det bara att börja investera. Det kan sluta med att du tjänar mer än du tror (men det finns även risker).

2.    Välj en Podcast

Även om det känns som att alla och deras hund har en podcast nuförtiden, betyder det inte att de är ett slöseri med tid.  Med tanke på att Podcasts finns tillgängliga på så många plattformar, nu även Spotify, finns det ingen gräns för vad du kan lära dig genom de bästa podcastarna. Att lyssna på podcasts är ofta ungefär samma sak som att lyssna på experter som pratar om intressanta ämnen, samt att det alltid kommer att vara roligare än att se vad dina gamla vänner från gymnasiet gör på sin semester.

3.    Njut av din fritid

Sociala medier är enkelt att falla tillbaka till eftersom att det är en distraktion. Det finns dock så många underhållningsmöjligheter tillgängliga online att du aldrig kommer att kunna stirra på din telefon länge nog för att kunna ta del av allt. Istället för att öppna Twitter för att se alla skrika in i tomrummet, kan du istället ta en titt på de spel som finns på spelsajter som Unibet SE. Om du väljer det rätta spelet kanske du aldrig öppnar Twitter igen.

4.    Kom i form

Internet bjuder på flera möjligheter än någonsin vad gäller att bli hälsosam, allt från träningsappar som säger åt dig när det är dags att börja svettas, till onlineguider som handlar om fem-minuters-träningar. Du kan ladda ner en kaloriberäknande app, eller registrera dig för ett träningsbaserat nyhetsbrev som levereras till din inkorg varje morgon. Om du vill se riktiga och positiva förändringar i ditt vardagliga liv, kommer du inte att få dem från Facebook. Istället borde du vidga dina vyer och transformera din hälsa och fitnessnivå.

5.    Lär dig något nytt

Du behöver inte registrera dig för en onlinekurs för att lära dig något nytt nuförtiden. Istället för att klicka på TikTok på din startskärm, kan du bege dig till Youtube och börja söka efter några av dina favoritnöjen. Vill du äntligen lära dig att tillaga en perfekt omelett, eller byta oljan i din bil? Det finns videor för båda två! Oavsett vad det är som du vill lära dig eller nivån av din nuvarande kunskap, har det aldrig varit lättare att hitta experter som kan lära dig det du behöver veta.

 

Sociala medier har några positiva aspekter, men är vanligtvis inte tillräckliga för att väga upp för de negativa. Om du är trött på att bläddra i all oändlighet, samt att du hellre gör något som har en påtaglig fördel, har det aldrig varit enklare eller mer tillgängligt att hitta alternativ.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se