3 tips för smslån med betalningsanmärkning

 2022-12-28
3 tips för smslån med betalningsanmärkning

Om du är på jakt efter ett lån till något som du behöver kan det vara svårt att ansöka om smslån med betalningsanmärkning, men det finns fortfarande några sätt att få tillgång till lån.

1. Se till att hitta en långivaren som ger lån trots betalningsanmärkningar.

Om du har betalningsanmärkningar och behöver ta ett smslån, finns det några saker som du bör tänka på. Först och främst måste du se till att långivaren accepterar ansökningar med betalningsanmärkningar. Det är inte alla långivare som gör det, så se till att du undersöker detta innan du ansöker. Nästa steg är att fylla i en ansökan om lånet. Se till att den är korrekt ifylld och att alla uppgifter stämmer. Långivaren kommer dessutom att begära in dokumentation för din inkomst och utgifter, så se till att ha dem redo när du skickar in din ansökan. I många fall kan du däremot fylla i uppgifterna online och signera med ditt BankID. Om din ansökan godkänns, kan du förvänta dig ett besked inom 24 timmar eller mindre. Detta sätt medför en större risk för långivaren vilket betyder att du ibland kommer få betala en högre ränta.

2. Använd dig av en annan kreditupplysningsaktör än UC.

Det finns många andra kreditupplysningsaktörer att välja mellan istället för UC. Om du har betalningsanmärkningar med lån som använder UC är det inte alltid säkert att en annan aktör som till exempel Bisnode eller CreditSafe har samma information om dig. Eftersom dessa aktörer inte delar databas eller skickar information till konkurrenter. Genom att använda andra aktörer kan du få igenom dina smslån.

De allra flesta större banker och långivare använder UC. En av anledningarna till att många människor vill undvika kreditupplysningar hos UC när de tar smslån, är för att de inte vill sänka sina kreditvärdigheter hos större banker och långivare. Vet du med dig att du har betalningsanmärkningar hos UC kan det vara värt att försöka med låneförmedlare som inte använder UC som kreditupplysning.

Bisnode är ett väldigt bra alternativ om du har gamla betalningsanmärkningar eftersom Bisnode inte lagrar informationen för alltid, utan den informationen raderas efter en tid.

3. Vänta tills dina betalningsanmärkningar blir äldre.

Gamla betalningsanmärkningar visar inte hur din ekonomiska situation ser ut just nu utan hur din ekonomiska situation såg ut just då när du fick anmärkningen. För även om de många smslångivarna idag tillåter att deras låntagare har betalningsanmärkningar så är det inte alla som tillåter detta. Det beror även på hur många betalningsanmärkningar man har och hur gamla dessa är. Det är helt enkelt som så att en individuell prövning görs vid varje låneansökan för att se om personen som gjort ansökan har möjlighet att återbetala sitt lån eller om personen saknar den betalningsförmågan. Men det är inte alla som har möjlighet att vänta och förbättra sin kreditvärdighet innan de tar ett smslån. 

Betalningsanmärkningar hos Bisnode finns kvar i tre år efter den dag då märkningen registrerades. Tidigare kreditförfrågan i registret finns kvar i ett år innan den gallras bort. Bisnode skickar inga uppgifter om kreditupplysning till UC, vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas om du söker lån via större banker eller långivare som använder sig av UC.

 

 
© Copyright 2006 - 2020 iBEE Media Solution ABLogo sidfot Koordinater.se